Sunt singuri și fără adăpost! Bătrânii de la azilul din Sărata Galbenă au nevoie de ajutorul nostru

Bătrânețile i-au găsit singuri, triști și neajutorați. Persoanele de la azilul de bătrâni din satul Sărata-Galbenă, raionul Hâncești, au nevoie de ajutor pentru a avea o viață cât de cât decentă.

Bătrânii din țara noastră sunt chinuiți de sărăcie, boli și luptă cu greu pentru a supraviețui. Grație oamenilor care și-au oferit sprijinul și au donat pentru a susține intenția platformei Caritate.md, viața acestor bătrânei s-a schimbat ușor.

,,În decurs de 4 luni de zile am reușit să aducem multe, foarte multe transformări în acest azil”, ne comunică reprezentanții platformei de caritate. ,,Transformarea este mare. Camerele au devenit luminoase, calde, curate. De această lumină se vor bucura bătrânii care merită să își ducă bătrânețea în astfel de condiții, merită să simtă că azilul de bătrâni e ca o casă a lor, așa cum o numesc ei. Administrația azilului este profund recunoscătoare. Încă mai este mult de făcut, dar privindu-i, cât sunt de recunoscători și binevoitori la tot ce le este oferit, credem că vom reuși.

Știți ce poate face o mică donație? Le aduce căldură, paturi comode, camere călduroase, fără mucegai și crăpături, unde bătrânețea poate avea culoare și le poate oferi  locul unde să poată depăna amintiri. Haideți să continuăm să transformăm azilul în casa lor de suflet, pentru că de condițiile bune se vor bucura mulți bătrâni înainte. Din orice țară, din orice colț al lumii pentru bătrânii ,,singuri în mulțime”, să le transformăm căsuța lor în condiții de viață ca ACASA”.

Donează aici pentru strop de bucurie – caritate.md

O femeie a pretins că naște în avion, iar aeronava a aterizat de urgență la Barcelona. Ce a urmat apoi

Un avion care zbura din Maroc spre Turcia a aterizat de urgență pe aeroportul El Prat din Barcelona la primele ore ale zilei de miercuri, după ce o femeie însărcinată a pretins că a intrat în travaliu. La aterizare, 28 de presupuși migranți aflați la bord au fugit pe pistă, a anunțat guvernul spaniol, potrivit Reuters.

Plane Landing

Poliția a arestat 14 persoane, inclusiv o femeie însărcinată care, potrivit autorităților, a pretins că i s-a rupt apa, ceea ce a determinat aterizarea de urgență, a precizat guvernul.

Alte 14 persoane nu au fost încă găsite. 

Cinci dintre cei reținuți au fost urcați imediat înapoi în avionul operat de compania turcească Pegasus Airlines, în timp ce opt vor fi deportați în Maroc.

Femeia însărcinată a fost verificată la spital și s-a constatat că nu era în travaliu, a precizat guvernul.

Avionul transporta în total 228 de pasageri de la Casablanca la Istanbul.

În octombrie anul trecut, în octombrie, un grup de pasageri a fugit de un avion pe pista de aterizare din insula spaniolă Mallorca, în urma unei aterizări de urgență sub un fals pretext, iar 12 dintre ei au fost arestați, în timp ce alți 12 au scăpat.

sursa

Un fost ministru rus al agriculturii și-a însușit 162.000 de hectare de teren agricol din regiunile ucrainene ocupate: „Au venit cu bărbați înarmați”

Compania oligarhului Aleksandr Tkaciov, 61 de ani, fost ministru rus al agriculturii între 2015 și 2018, a expropriat un total de 400.000 de acri de teren agricol, aproximativ 162.000 de hectare, de pe teritoriul ocupat al Ucrainei, scrie publicația americană The Wall Street Journal, preluată de portalul independent Meduza.

Un fost ministru rus al agriculturii, acuzat că și-a însușit 162.000 de hectare de teren agricol din regiunile ucrainene ocupate: „Au venit cu bărbați înarmați”

Drepturile asupra terenurilor lor au fost transferate companiei ruse Agrocomplex, deținută de familia lui Tkaciov. Această companie, conform informațiilor ucrainene, asigură „controlul rusesc asupra producției agricole” în teritoriile ocupate.

Terenurile au fost luate la scurt timp după ce Rusia a înființat așa-numitele administrații civilo-militare în teritoriile ocupate din estul Ucrainei, au declarat pentru WSJ directori și angajați ai companiilor afectate, precum și reprezentanți ai serviciilor secrete ucrainene.

Reprezentanții numiți de ruși în administrațiia autoproclamatelor DPR (Republica Populară Donețk) și LPR (Republica Populară Luhansk) „au început să viziteze fermele, însoțiți de bărbați înarmați”.

Ei le-au spus proprietarilor că de acum încolo terenul le aparține și au cerut, „uneori sub amenințarea armei”, să refacă drepturile de proprietate în conformitate cu legile ruse, nu ucrainene, spun sursele. 

Unii fermieri li s-a permis să-și păstreze pământul cu condiția ca 70% din recoltă să meargă către Rusia sau către autoritățile din RPD și LPR.

Agroton, HarvEast Holding și Nibulon, companiile ucrainene care au fost private de pământ, mașini agricole și culturi nu au primit nicio compensație, spun reprezentanții lor.

Timp de trei ani ca ministru, compania familiei Tkaciov și-a triplat terenurile. Analistii estimeaza ca compania controleaza peste doua milioane de acri de teren agricol in Rusia, pe 800.000 de hectare, pe lânga cele 162.000 de hectare din Ucraina.

Din 2001 până în 2015, Tkaciov, supranumit „marchizul din Viselki”, a fost guvernatorul Teritoriului Krasnodar.

sursa

Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte în timp ce treceau granița dintre Ucraina și România. Unul dintre ei este internat în stare gravă

Poliția de Frontieră Sighetu Marmației a fost informată, miercuri seară, că patru cetățeni ucraineni s-au rătăcit pe munte. Una dintre persoane suferă de hipotermie.

zapada - 4

A fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor posibil rătăcite este continuată, în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă.

Zona este foarte greu accesibilă, căutarea se face în condiții de iarnă (stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm), dar forțele angrenate în activitatea de căutare depun toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni.

SPF Poienile de Sub Munte a luat legătura cu o persoană din zonă și se va încerca folosirea unei drone în activitatea de căutare.

Potrivit Salvamont Maramureș, este vorba despre trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani. Ei au trecut granița dintre Ucraina și România miercuri dimineață, rătăcindu-se și blocându-se din cauza condițiilor meteo.

Primele 24.570 doze de vaccin Pfizer ajung astăzi în Republica Moldova
Articolul anterior
Nenorocire la Nisporeni. Un perete s-a prăbușit peste doi oameni. Un tânăr a decedat
Articolul următor