Sunt unice și impresionante. 14 locuri din lume care îi uimesc pe călători

Este puțin probabil ca unii dintre noi să avem suficiente resurse financiare și timp pentru a ne bucura personal de toate aceste locuri uimitoare, dar toate au ceva în comun – frumusețe și partuclarități unice.

Pe teritoriul Portugaliei, puteți vedea o casă neobișnuită. A fost construită între doi bolovani uriași în 1974.

Bazin roman antic unic. Sculptat în stânca de pe coastă.

O vedere de sus asupra orașului italian Portofino. De la înălțimea zborului de pasăre, se deschide o priveliște ce te poate lăsa fără grai.

Raze de soare refractate într-o peșteră de gheață. Ele luminează peretele de gheață astfel încât acesta pare a fi de chihlimbar.

În Parcul Național American Canyonlands. Aici puteți întâlni o fisură neagră enormă, cu lățimea de un metru. De fapt aceasta reprezintă un mare pericol pentru oameni, deoarece adâncimea sa este foarte mare.

Erupția vulcanului islandez Fagradalsfjadl. Acesta a fost în ”hibernare” 6.000 de ani!

Teren de fotbal pe coasta Groenlandei. Acesta este poate că cel mai încântător obiect de acest gen din lume.

Oglinzi neobișnuite în Norvegia. Locuitorii orașului Rjukan suferă de lipsă de lumină solară, iar instalarea unor suprafețe reflectorizante uriașe le-a dat posibilitatea să se bucure de razele soarelui.

Locul decesului lui Iulius Cezar. Acum aici este un adăpost pentru pisici.

Baraj cu o imagine gigantică a lui Lenin. Acesta se află în Kârgâzstan.

NASA simulează o capsulă spațială. O atracție neobișnuită se găsește în orașul american Winganon. De fapt, acesta este o betonieră obișnuită.

Există o casă misterioasă în Germania pe care nu o poți trece cu vederea. Aceasta este vopsit exclusiv în negru.

Oamenii din Indiana pot admira zgârie-norii din Chicago. Se pot vedea chiar și de la o distanță de 80 de kilometri.

Pe coasta islandeză, călătorii nu pierd ocazia de a se bucura de frumusețea neobișnuită a unei stânci de bazalt.

sursa

Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite în urma unor bombardamente ruse efectuate sâmbătă asupra oraşului Kramatorsk, situat în estul Ucrainei, anunţă autorităţile locale, citate de cotidianul Le Monde și Mediafax.

Imaginea articolului Cel puţin doi morţi şi numeroşi răniţi în urma atacurilor ruse asupra oraşului ucrainean Kramatorsk

„Rusia continuă să genereze teroare. Consecinţele bombardamentelor cu armament având submuniţie asupra oraşului Kramatorsk: două persoane au fost ucise, iar opt au fost rănite, trei fiind în stare gravă”, a declarat primarul oraşului, Oleksandr Goncearenko.

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale şi 14 imobile administrative au fost avariate în urma bombardamentelor ruse.

În urmă cu câteva zile, o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite în bombardamente ruse efectuate în Kramatorsk.

Gemeni de 18 luni au murit, după ce s-au înecat în piscina casei. Străbunica bolnavă de Alzheimer a uitat uşa deschisă

Gemenii Locklyn și Loreli Callazzo au fost găsiți fără viaţă în piscina exterioară a casei părinţilor lor, în valoare de 565.000 de dolari, din Oklahoma. Mama lor, Jenny Callazzo, în vârstă de 37 de ani, a făcut descoperirea îngrozitoare. Tot ea a fost cea care a încercat să îi resusciteze până la sosirea salvatorilor, transmite Observator.

„Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”

În conac locuiau părinţii, cei şase copii ai lor şi bunica femeii. O rudă a familiei susține că bunica lui Jenny, care suferă de Alzheimer, a lăsat ușa din spate deschisă, ceea ce le-a permis gemenilor să aibă acces la piscină.

Poliția a deschis o anchetă cu privire la decese. Cu doar câteva zile înainte de tragicul incident, mama posta imagini cu gemenii în afara proprietății cu legenda „vreau doar să mă joc afară”.

S-a lansat o strângere de fonduri pentru a ajuta familia. „Acești copii frumoși ne-au fost luați prea devreme”.

Un fost deputat rus propune anexarea orașului Istanbul: „Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia”

Politologul Semion Bagdasarov, fost deputat rus, a propus, în emisiunea prezentatorului Vladimir Soloviov, ca Moscova să profite de „situația dificilă” cu care se confruntă Turcia și să anexeze orașul Istanbul, relatează ediția în limba rusă a publicației independente The Moscow Times, preluată de hotnews.ro.

„Vom ridica anumite forțe în Turcia și vom returna statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric – Constantinopolul”, a declarat Bagdasarov, în cadrul emisiunii „Soloviov Live”. Vladimir Soloviov este considerat prezentatorul favorit al președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Bagdasarov, Turcia este acum slăbită de criza economică și de consecințele cutremurelor devastatoare, așa că Rusia ar trebui să profite de acest lucru și să revendice ceea ce îi aparține din punct de vedere istoric. De asemenea, el a cerut „expulzarea” Turciei din Asia Centrală, reducerea influenței Ankarei în Ucraina, dar și „expulzarea” acesteia din Caucazul de Sud.

„Vom ridica o cruce deasupra bisericii Sfânta Sofia (…) și (vom spune) o rugăciune, în limba rusă”, a sugerat el. Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul – la origine o biserică creștin-ortodoxă și prima mare capodoperă a stilului arhitectural bizantin – este monument al patrimoniului UNESCO transformat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan în moschee.

„Slavă Domnului, există o criză. Criza trebuie să se încheie cu preluarea teritoriilor noastre”, a adăugat Bagdasarov.

Declarațiile lui Bagdasarov au fost făcute după ce Unal Cevikez, consilierul candidatului unic al opoziției turce, Kemal Kılıçdaroglu, a promis, într-un interviu acordat publicației Politico, că, dacă opoziția va câștiga viitoarele alegeri din Turcia, atunci Ankara va reaminti Rusiei de apartenența acestei țări la NATO.

Potrivit lui Cevikez, relațiile dintre Rusia și Turcia sunt acum asimetrice, deoarece Ankara depinde de importurile de resurse energetice rusești. „În cadrul negocierilor cu Rusia, ne vom strădui cu siguranță să avem relații egale. Dar vom reaminti Rusiei și faptul că Turcia este membră a NATO”, a declarat el.

Turcia va organiza alegeri generale pe 14 mai anul acesta, în cadrul cărora vor fi aleși 600 de parlamentari, dar și noul președinte al țării.

Raliuri, filmate pe traseul Chișinău-Cimișlia. Au curs zeci de amenzi
Articolul anterior
„Michael Jackson n-o iubea pe Lisa Marie Presley”. Fosta lui menajeră susţine că a luat-o de soţie ca să demonstreze lumii că-i plăceau femeile
Articolul următor