Fost deputat: ,,Supermarketurile din țară își bat joc de producătorii autohtoni”

Deși legea spune că cel puțin 50% din produsele expuse pe rafturile din magazine trebuie să fie autohtone, unele rețele de supermarketuri nu se conformează, iar ca urmare au de suferit producătorii autohtoni.

Slusari: Supermarketurile își bat joc de producătorii autohtoni

Fostul deputat Alexandru Slusari, a rămas uimit de ceea ce a văzut într-un supermarket din țară și a relatat despre această situație pe pagina sa de socializare.

”Foto dintr-un supermarket, care își bate joc de producătorii autohtoni.

Este toiul toamnei. În țară mai avem cantități enorme de tomate. Însă rețelele de supermarketuri, controlate din afara țării, preferă să comercializeze roșii importate.

Din 5 rânduri de tomate 4 sunt produse în Turcia. Alături este amplasat încă un rând de cutii din aceeași țară.

Este nu doar situația rușinoasă, ci și încălcarea demonstrativă a legii, care prevede că cel puțin 50 procente din produsele agroalimentare pe rafturi ar trebui să fie moldovenești.

Apropo, o situație similară se atestă în multe magazine de tip supermarket și pentru alte legume, precum și pentru sucuri, conserve și ulei vegetal.

Regret foarte mult că statul continuă această politică păguboasă economică privind facilitarea importurilor la mărfuri, care se produc tradițional în Moldova.

Astfel, susțineți din greu economiile străine”, a declarat Alexandru Slusari.

sursa: www.stiri.md

Motorina se scumpește. Noile prețuri afișate
Articolul anterior
Imagini cutremurătoare la Comrat: Un număr mare de câini otrăviți, găsiți pe străzile din centrul orașului
Articolul următor
Alte articole interesante