Surplus de doze de vaccin în România. Vor fi efectuate donații către Republica Moldova

România a ajuns la un surplus de doze de vaccin anti-Covid-19, din cauza interesului scăzut al populației. Pentru a evita ca serurile să expire în depozite, în loc de peste 7 milioane de doze de ser, ţara vecină va primi doar 2,6 milioane în această lună.

Autorităţile de la Bucureşti susţin că până la finalizarea şi intrarea în funcţiune a mecanismului de revânzare a vaccinului, România îl va dona Republicii Moldova.

„S-a luat în calcul, încă de la bun început, că se va ajunge la un punct în care va exista un surplus de doze. Tocmai pentru acest motiv este prevăzută în fiecare contract posibilitatea de a dona, posibilitatea de a revinde dozele de vaccin în surplus.”

Oficialul a mai declarat că nu doar în România, ci peste tot la nivel european, s-a ajuns la un surplus de vaccin. Din cele aproape 15 milioane de doze primite, ţara vecină a folosit până acum 60%, astfel că există riscul să expire termenul de valabilitate al serului.

Totodată, autorităţile au mai precizat că din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, unele centre îşi suspendă activitatea sau îşi reduc programul de lucru.

Până acum România a livrat în ţării noastre în mai multe tranşe 405.600 de doze de vaccin anti-COVID.

sursa: www.publika.md

Interesul moldovenilor pentru vaccinare scade. Autoritățile se arată îngrijorate
Articolul anterior
Fosta soție a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, a donat încă 2,7 miliarde de dolari
Articolul următor
Alte articole interesante