Susține Campania „În brațele mamei” . De Crăciun creează propriul scenariu de fapte bune

Pentru al XI-lea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de iarnă, Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”.

Campania este o ocazie să ne unim eforturile pentru a susține mamele minore, mamele din familii social-vulnerabile, mamele rămase singure, care sunt asistate în cadrul Programului „În brațele mamei”, dar și de a oferi șansa fiecărui copil de a crește alături de mamă.

Izolarea în contextul pandemiei COVID-19 devine tot mai gravă, iar provocările cu care se confruntă aceste mămici sunt și mai mari, dar echipa este 24/24 alături de ele și depune tot efortul pentru a le sprijini în parcursul lor de a-și reconstrui viitorul.

 „Perioada sărbătorilor de iarnă este o ocazie de a ne reîntoarce în copilăria noastră și de a ne bucura de fiecare dar pe care îl oferim celor dragi. De Sfântul Nicolae oferim dulciuri iar de Crăciun, umplem traista colindătorilor care vestesc nașterea lui Isus cu bunătăți.
În acest an, în cadrul Campaniei de Crăciun, Diaconia vine la Dumneavoastră în rol de colindător în numele copiilor pe care îi asistă în Programul „În Brațele Mamei”.

Izolarea și restricțiile actuale au pus o și mai mare povară pe umerii femeilor care au rămas singure, doar cu copiii în brațe. Din această cauză, numărul celor care ne solicită ajutor este într-o creștere permanentă.

Vă încurajăm să veniți cu propriul aport de imaginaţie în a face bine, pentru că împreună putem realiza adevărate miracole.”, Igor Belei, Director Executiv al Diaconiei

Ca urmare a nevoilor apărute, în 2022, Diaconia și-a propus să extindă portofoliul de servicii oferit copiilor și părinților acestora, pentru a da o șansă în plus la o viață decentă. Astfel, intenționează ca în cadrul Programului „În Brațele Mamei” să deschidă un nou serviciu:

  • Prima Creșă pentru copiii de vârstă fragedă (6 luni).

Acesta va fi locul unde copii vor avea un mediu optim de creștere. În același timp, părinții lor vor putea să muncească sau să-și continue studiile pentru a-și asigura o viață demnă, fără a fi obligați să supraviețuiască din ajutoare și alocații.

Toți cei care doresc să dăruiască ceva micuților din Centrul Maternal își pot organiza propriul scenariu de fapte bune.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri :

Cu 5500 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil sau o lună de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Cu 250 lei oferiți o zi de asistenţă pentru un cuplu mamă – copil sau o zi de alimentație pentru copiii de la Creșă.

Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

La fel, pe parcursul Campaniei, grație partenerilor media de proiect, susţinătorii campaniei vor avea ocazia să cunoască poveştile de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză.

În 2021 Diaconia a ajuns la cei 10 ani de funcționare a Centrului Maternal, în care a reușit să ofere siguranță și căldură pentru 153 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 25 mame au primit asistență rezidențială. Pentru fiecare caz echipa asigură soluționarea completă: de la prevenirea abandonului, până la reintegrarea în comunitate.

Alerte de viscol și ninsori în aproape toată România: mii de locuințe au rămas fără curent electric

Meteorologii au emis alerte de viscol și ninsori în aproape toată țara. 7 județe sunt sub cod roșu, primul din acest sezon rece. În rest, sunt coduri portocaliu și galben. În zonele înalte ale lanțului carpatic  vântul suflă cu putere și ninge viscolit, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 12.16 Peste 11.600 de abonaţi din 33 de localităţi din judeţul Timiş au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic de vineri dimineaţă. Echipele Reţele Electrice Banat se află pe teren pentru a remedia avariile. În judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin sunt afectate, în total, 61 de localităţi.

ACTUALIZARE 11.10 În judeţul Caraş-Sverin, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea mai multor acoperişuri luate de vânt sau în pericol de cădere, în Reşiţa şi în Caransebeş, dar şi pentru îndepărtarea copacilor rupţi de vânt sau căzuţi. Între localităţile Şoşdea şi Măureni, un stâlp de electricitate a fost doborât de vânt. Peste 4.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică.

Moldovenii cu cetățenie română vor putea călători fără viză în China începând cu 30 noiembrie anul acesta

China a anunţat vineri că cetăţenii români vor putea călători fără vize în această ţară începând cu 30 noiembrie 2024, potrivit Reuters citat de Digi24.

China îşi va extinde regimul fără vize pentru a include România, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, Japonia şi alte ţări, începând cu 30 noiembrie 2024 şi până la 31 decembrie 2025, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de News.ro. China va extinde, de asemenea, perioada de şedere fără viză de la 15 zile la 30 de zile pentru cetăţenii tuturor celor 38 de ţări din cadrul programului său fără vize, a anunţat televiziunea de stat CCTV. China a acordat anterior regimuri de scutire de vize Coreei de Sud şi unor ţări europene pentru a stimula turismul şi comerţul în contextul unei economii în declin.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat în cazul copilului de doar un an bătut cu cruzime de mama sa

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat din oficiu referitor la cazul de violență asupra unui copil de un an și două luni, reflectat recent în mass-media, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest context, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului reamintește că, în conformitate cu prevederile Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, părinții sau reprezentanții legali poartă responsabilitatea principală pentru creșterea și dezvoltarea copilului, iar statul are obligația de a le oferi tot sprijinul necesar pentru a-și îndeplini acest rol.

De asemenea, articolul 19 din aceeași Convenție subliniază obligația statelor de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja copiii împotriva violenței, abuzului sau neglijării, fie că acestea au loc în familie sau în alte medii.

Ombudsmanul Copilului face apel la autoritățile publice să depună toate eforturile necesare pentru a crea un mediu sigur și protector pentru toți copiii din Republica Moldova. În același timp, subliniază importanța sprijinirii părinților prin servicii specializate și a sensibilizării comunității cu privire la protecția copiilor împotriva oricărei forme de violență.

Cum arată tratamentul pentru o zi al unui bolnav cu Covid-19 internat la terapie intensivă
Articolul anterior
Un copil dispărut acum o săptămână, a fost găsit de ofițerii INSP
Articolul următor