Sute de mii de migranți vin spre Europa. Turcia a deschis porțile pentru sirieni, afgani şi irakieni

Fără anunțarea unei decizii oficiale, Turcia și-a deschis porțile spre Europa pentru migranți și refugiați, care s-au îndreptat cu sutele de mii spre frontiera cu Grecia. Și Ministrul ungar de externe, Peter Siyyarto, se așteaptă la un aflux de până la 100 de mii de migranți sirieni în viitorul apropiat, din Turcia către UE.

separator
Conflictul din Siria a escaladat, după uciderea a 33 de soldați turci într-un atac aerian al forțelor guvernamentale. Bulgaria este pregătită să desfăşoare la frontieră în jur de 1.000 de soldaţi şi echipamente militare pentru a opri valul de oameni.

Citat de presă, un oficial turc a declarat că în aşteptarea sosirii iminente a refugiaţilor din Siria, poliţia turcă, serviciile pazei de coastă şi de securitate a frontierei au primit ordinul de a-i lăsa pe refugiaţi să ajungă – pe uscat şi pe mare – în Europa, dacă vor asta.

Ungaria trebuie să se pregătească pentru noi valuri de migranţi şi pentru „atacuri regulate, masive” asupra gardului de la frontiera din sud, a declarat vineri premierul Viktor Orban, citat de MTI.

Comentând ştirile despre decizia Turciei de a nu mai opri migranţii din Siria să treacă spre Uniunea Europeană, Orban a afirmat la postul public de radio Kossuth că Ungaria şi poporul ungar au nevoie de protecţie, iar autorităţile sunt capabile să securizeze frontierele indiferent câţi migranţi le iau cu asalt.

„Nu trebuie să ne temem pentru securitatea Ungariei atâta timp cât suntem uniţi”, a susţinut prim-ministrul.

Turcia, care numără deja 3,6 milioane de refugiaţi sirieni pe teritoriul său, cere un sprijin sporit din partea UE, în condiţiile în care aproape 1 milion de migranţi se îndreaptă din nou spre frontierele sale după lansarea ofensivei regimului sirian, în decembrie, pentru recucerirea bastionului insurgent Idlib.  

sursa

Atenție, șoferi! Cinci străzi din Capitală, unde parcarea a fost interzisă
Articolul anterior
Greşeli de epilare! Ce nu trebuie să faci
Articolul următor
Alte articole interesante