Sute de români păgubiți cu milioane de lei, după închiderea magazinelor Bismobil Kitchen din România. Reacția reprezentanților firmei de la Chișinău

Știri de Cluj a prezentat modul în care au acționat cei de la Bismobil Kitchen și cele peste 40 de firme înființate pe care încheiau contracte, pentru a fi greu de stabilit vinovații în cazul unor probleme, dar și cum s-a ajuns în situația actuală cu concursul poliției și ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) care se mișcă extrem de încet, scrie ziaruldecluj.ro.

Rezultatul: Sute de oameni  au rămas fără mii de euro  și  fără bucătării, prejudiciul fiind de sute de mii de euro, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată țara au fost închise. Reprezentanții  firmei sunt de negăsit, iar autoritățile, neputincioase și incredibil de lente,  ridică din umeri.

Oamenii au plătit în medie 6000 de euro pe bucătării pe care nu le-au mai primit

Sute de români, care au plătit mii de euro pe bucătării la comandă, au fost lăsați  de Bismobil Kitchen și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate showroom-urile din România, printre care și pe cele din București și Cluj. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. Sumele plătite de cei identificați de Știri de Cluj până acum sunt între 2000 de euro și peste 15 mii de euro.

Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova și avea 14 magazine în toată România, cu showroomuri deschise în București (2 magazine), Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mures, Pitești și Galați, precum și în străinătate, în Spania, Bulgaria, Republica Moldova.

Pentru că Poliția și ANPC par indiferente la disperarea  sutelor de păgubiți, oamenii vor face plângere penală comună și vor fi reprezentanți de casa de avocatură din Cluj- Blaj Law.

Disperați că nu își primesc nici banii, nici bucătăriile, oamenii au început să facă plângeri de mai bine de o lună la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului  (ANPC) și Poliție, dar polițiștii și inspectorii OPC  se mișcă cu încetinitorul, în ritm de melc, și nu par impresionați  de sutele de păgubiți. Așa că între timp, firma a închis toate magazinele din țară, iar reprezentanții ei sunt de negăsit.

Intrucât autoritățile nu îi ajută cu nimic, oamenii s-au unit și vor face plângere penală comună împotriva firmei, urmând să fie reprezentați de casa de avocatură din Cluj Blaj Law. Până acum aproximativ 100 de păgubiți au solicitat să fie reprezentați de casa de avocatură clujeană. Prejudiciul depășește 2.000.000 de lei, așa că plângerea penală va fi depusă la DIICOT București.

„Alături de echipa noastră, am fost contactați de sute de clienți din întreaga țară, având același element comun, al neonorării comenzilor de mobilier și electrocasnice achiziționate prin intermediul Bismobil Kitchen sau a unor societăți partenere. Am putut observa că amploarea fenomenului nu este una uzuală, întrucât sute de persoane consideră că au fost înșelate, prin faptul că nu și-au primit bunurile achitate ori banii înapoi, în ciuda rezilierii contractelor și a solicitărilor de restituire a sumelor plătite. Clienții care ne-au contactat deja ne-au transmis că nu se mai onorează comenzile de mai multe luni, deși în toată această perioadă s-au mai preluat și alte comenzi. În ultimele săptămâni, s-a început și închiderea showroomurilor, concedierea angajaților, iar clienților nu li se mai răspunde, fiind amânați și direcționați către e-mailuri rămase fără răspuns. Se va formula o plângere penală colectivă în numele clienților noștri ce va viza participanții implicați, atât persoane fizice, cât și juridice. În urma anchetei ce va urma, organele de urmărire penală vor fi cele care vor stabili dacă toate aceste fapte constituie fapte penale, urmând să fie atrasă răspunderea penală a persoanelor implicate”, a declarat avocatul Bogdan Blaj pentru Stiri de Cluj. 

Unica.md a solicitat o reacție de la reprezentanții firmei din Chișinău.

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Vladimir Putin și-a pierdut cumpătul cu vicepremierul rus, într-o ședință transmisă în direct la TV: „De ce faci pe prostul?”
Articolul anterior
”Cea mai frumoasă fotbalistă din lume”, disperată să-l întâlnească pe Cristiano Ronaldo
Articolul următor