Sute de turişti, blocaţi pe insule din Thailanda din cauza furtunii tropicale Pabuk

Sute de turişti sunt blocaţi pe mai multe insule din Golful Thailandei după ce aeroporturile regionale au fost închise, iar ambarcaţiunile au rămas andocate din cauza furtunii tropicale Pabuk care va atinge zona de uscat vineri seara, relatează Agerpres, cu referire la AFP.

separator

Toate insulele din Golful Thailandei, în special Koh Samui, Koh Phangan şi Koh Tao, deosebit de populare în perioada sărbătorilor de iarnă, ”vor fi afectate deoarece Pabuk este imensă”, a declarat Phuwieng Prakhammintara, director al Centrului de meteorologie din Thailanda.

Două aeroporturi regionale – Nakhon Si Thammarat şi Koh Samui – au fost închise până sâmbătă, astfel încât un număr mare de turişti au rămas complet izolaţi de continent.

Pe insula Koh Phangan, celebră pentru sărbătorile lunii pline (Full Moon parties) ”10.000 de turişti se află încă în zonă”, a declarat pentru AFP Krikkrai Songthanee, directorul districtului insulei. „Am discutat cu unii dintre ei aseară. Nu se tem, înţeleg situaţia”, a adăugat el.Şi pe Koh Tao, una dintre regiunile din Asia de Sud-Est cele mai apreciate de amatorii de scufundări, rezidenţii şi turiştii se pregătesc să facă faţă furtunii. „Vremea se înrăutăţeşte, iar vântul se intensifică. Am terminat de cumpărat alimente (…) Însă nu există gaz peste tot, iar în supermarket deja nu se mai găsesc anumite produse”, a relatat un instructor de scufundări spaniol care a dorit să rămână anonim.Pabuk, prima furtună tropicală din ultimii 30 de ani care loveşte această zonă a ţării în afara sezonului musonic, a crescut în intensitate în ultimele ore, fiind însoţită de viteze ale vântului de 75 de kilometri la oră şi valuri de până la cinci metri înălţime.

Zeci de mii de turişti au părăsit zona începând de miercuri. ”Este foarte gol. Plajele sunt pustiii”, a povestit Pui Suriwan, locuitor din Koh Phangan. Peste tot au fost amplasate steguleţe roşii care semnalează interdicţia privind înotul.

Thailanda a anulat joi zborurile către populara destinaţie de vacanţă Koh Samui, a închis staţiuni de la malul mării şi a evacuat platformele petroliere din larg în condiţiile apropierii furtunii tropicale Pabuk.

O ţară vrea să interzică Instagram-ul. Care este motivul?
Articolul anterior
Eva Longoria și-a revenit spectaculos după naștere!
Articolul următor
Alte articole interesante