Svetlana Loboda luptă cu noul coronavirus

Artista în vârstă de 38 de ani a contractat Covid-19. Svetlana Loboda a anulat toate concertele viitoare. Interpreta spune că a resimțit simptome alarmante la sfârșitul săptămânii trecute.

Artista a decis să dea testul, rezultatul fiind pozitiv. Vedeta a spus că suferă de boală într-o formă ușoară.

„Acum cinci zile mi-a fost rău și am avut simptome de răceală, iar astăzi primul test pentru Covid-19 a fost pozitiv. Din păcate, virusul nu cruță pe nimeni și chiar luând măsuri de precauție fără precedent, am fost printre bolnavi ”, a explicat Loboda.

Artista trebuia să susțină un concert la Barvikha Luxury Village. Svetlana a trebuit să-și amâne performanța până pe 16 aprilie și să se izoleze într-un apartament din Moscova. „Toate biletele cumpărate sunt valabile pentru noua dată. Cu siguranță vom ajunge!, a asigurat vedeta pop.

Ca dovadă a bolii sale, artista a arătat o poză făcută în pat. Ea zace înfășurată într-o pătură, de sub care sunt vizibile doar picioarele bronzate.

La Moscova, în ultimele zile, situația epidemiologică s-a agravat. Ieri, a fost înregistrată o creștere accentuată a numărului de cazuri. Potrivit sediului central din Moscova, pentru prima dată de la 4 martie, numărul persoanelor infectate a depășit 2.000 de persoane pe zi. Numărul de cazuri în toată Rusia a crescut, de asemenea – medicii au raportat 9.169 de pacienți noi. În ultima zi, 383 de ruși au murit de coronavirus.

Ceslav Ciuhrii, pe coperta revistei DAS: „Voi trăi în Satul German”

Omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, care construiește de la zero „Satul German”, o suburbie nouă a municipiului Chișinău, spune că va locui și el acolo. Antreprenorul apare pe coperta ultimului număr al reviste de arhitectură și design DAS.

Foto: Ceslav Ciuhrii

„Voi dori să locuiesc aici (Satul German n.r.)? Bineînțeles! Aici va fi casa mea, amplasată într-o zonă în care deja se desfășoară prima etapă a lucrărilor de construcții”, a spus Ciuhrii într-un articol publicat în DAS.

Ultimul număr al revistei DAS, dedicat „Satului German”, a fost lansat la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment organizat de „Satul German”. Tot atunci au fost premiați și câștigătorii unui concurs de design interior organizat pentru birourile de arhitectură și studiourile de design. Aceștia au realizat proiecte pentru câteva tipuri de locuințe din „Satul German”: apartamentul de tip penthouse, locuința de tip duplex mic, duplex mare și casa individuală. Lucrările lor ne ajută să înțelegem cum poate arăta inclusiv interiorul locuințelor din „Satul German”, nu doar exteriorul.

„Ne-am propus, astfel, să le dăm o mână de ajutor și niște idei bune viitorilor locuitori ai „Satului German” pentru etapa când își vor amenaja locuințele”, a scris Ceslav Ciuhrii pe Facebook despre concurs.

„Satul German” este considerat cel mai important proiect imobiliar al Republicii Moldova din ultimii 30 de ani. Va fi amplasat într-o zonă verde și cu aer curat, în preajma bulevardului Dacia, la ieșirea din capitală. Conceput după modelul suburbiilor europene, Satul German va avea cea mai bogată și modernă infrastructură, se va întinde pe o suprafață de 800 mii mp și va avea doar 38 de blocuri de până la cinci etaje și 800 de vile, construite conform celor mai înalte standarde europene de eficiență energetică. Va avea inclusiv școală și grădiniță moderne, spital, centru de fitness, centru comercial și tot ceea de ce are nevoie o familie pentru confort.

Rusia anunță expulzarea a 34 de diplomați francezi

Ministerul rus de Externe a anunțat miercuri despre explulzarea a 34 de diplomați francezi, ca represalii pentru cei 35 de diplomați ruși trimiși acasă de Franța la începutul lunii aprilie.

Administrația Emmanuel Macron a anunţat atunci decizia de expulzare a „numeroşi” diplomaţi ruşi, într-o acţiune coordonată cu Germania şi cu alte naţiuni occidentale, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina, scrie b1tv.ro.

Rusia reacționează la expulzarea diplomaților săi

Ambasadorul Franței din Moscova a fost chemat miercuri la Ministerul de Externe al Rusiei și a primit o notă în care se spunea că „34 de angajați ai instituțiilor diplomatice franceze din Rusia au fost declarați persona non grata”, se arată într-un comunicat al diplomației ruse.

Aceștia trebuie să părăsească Rusia în termen de două săptămâni, potrivit aceleiași surse.

Activitățile diplomaților ruși, în contradicţie cu „interesele noastre de securitate”

Oficiali guvernamentali de la Paris au declarat, sub protecţia anonimatului, că Franţa va expulza 35 de diplomaţi ruşi.

„Franţa a decis, în această seară, să expulzeze numeroşi membri ai personalului rus cu statut diplomatic din Franţa, ale căror activităţi intră în contradicţie cu interesele noastre de securitate”, a comunicat Ministerul francez de Externe, potrivit unui comunicat.

„Această acţiune se înscrie într-un demers european. Prima noastră responsabilitate este întotdeauna să garantăm securitatea cetăţenilor francezi şi a europenilor”, a subliniat Ministerul de Externe de la Paris.

Ucraina a confiscat aproape toată averea oligarhului rus Mihail Fridman, estimată la 12,9 miliarde $: „Nu am din ce trăi”

Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut luni de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Venediktova a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote care sunt păstrate în Ucraina.

Oligarhul rus de origine evreiască Mihail Fridman a fost sancţionat de Uniunea Europeană în cadrul răspunsului UE la invazia militară rusă din Ucraina.

Născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, Fridman a negat orice legături financiare sau politice cu preşedintele rus Vladimir Putin.

nvazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a scos în evidenţă presupuse legături ale evreilor ruşi bogaţi, precum Roman Abramovici, cu liderul de la Kremlin. 

Fridman se plângea că nu poate trăi cu 2.500 de lire pe lună

Mihail Fridman declara, în luna martie, că din cauza sancțiunilor trăiește “în arest la domiciliu”. Oligarhul s-a plâns că suma de 2.500 de lire sterline care i-ar fi alocată nu îi poate susține stilul de viață, scrie Business Insider, citată dxe observatornews.ro. 

36 de mii de doze de vaccin, din depozitul ANSP, vor fi distribuite centrelor de vaccinare în următoarele zile
Articolul anterior
O copilă de 13 ani a născut în timp ce susținea un examen la școală. De vină a fost carantina
Articolul următor