Svetlana Toma a venit la Chișinău! Actrița a primit medalia ,,Artist al poporului”

La Chişinău a avut loc serata de creaţie a Svetlanei Toma, artistă emerită a Rusiei, artistă a poporului din Moldova. Evenimentul a reunit oameni de cultură, actori, interpreți, cineaști, precum și admiratori ai renumitei actrițe.

separator
Svetlana Toma a cucerit faima grație rolului ,,Rada” din filmul „O şatră urcă spre cer”. În prezent, actrița este stabilită la Moscova, fiind și cetățean a Federației Ruse, însă actrița are o relație de suflet specială cu țara natală. În cadrul evenimentului, Svetlana Toma a primit medalia „Artist al poporului”, comunică noi.md.

Pe 24 mai, actrița a împlinit 71 de ani. Svetlana Toma s-a născut în municipiul Chișinău, cu numele de Svetlana Fomiciova. În anul 1965 a absolvit Școala medie nr. 16 din Bălți, după care a studiat la Institutul de Arte din Chișinău (1965-1969). Actrița Svetlana Toma a debutat în anul 1966, în filmul “Poienele roșii”, produs de studioul “Moldova-film” și regizat de Emil Loteanu. Deși a jucat în peste 50 de filme, Svetlana Toma a devenit populară pentru rolul frumoasei Rada, din filmul “O șatră urcă la cer”. Drept recunoștință a interpretării sale de excepție, Svetlana Toma a obținut Premiul pentru cel mai bun rol feminin – Rada, la Festivalul Internațional de filme din Praga (1977), Diploma „Cea mai bună actriță a festivalului” tot pentru rolul din filmul „O șatră urcă la cer”, la Festivalul Internațional de filme din Panama (1977), Diploma Uniunii Cineaștilor și Comitetului de stat pentru cinematografie pentru cel mai bun rol feminin din filmul „Vreau să cânt”, Chișinău (1979).

Costi Burlacu şi Corina Ţepeş au lansat piesa ,,Lume, lume”! Ascultă aici noua melodie
Articolul anterior
Sfaturi pentru a îmbunătăți relația de familie
Articolul următor
Alte articole interesante