Tânăr de 25 de ani, suspect de coronavirus în România, după ce a îngrijit bolnavi infectați cu noul virus în Germania

Un tânăr de 25 de ani suspect de coronavirus, internat la Timișoara. A îngrijit bolnavi infectați cu noul virus în Germania, unde muncea ca asistent medical.

separator
Tânărul s-a prezentat cu simptome ale noului virus la spital în România. Bărbatul are 25 de ani și a venit în vizită la părinți încă din 7 februarie.

Tânărul de 25 de ani a venit acasă în vacanță. A făcut febră și a început să tușească foarte tare, așa că s-a dus imediat la spital, mai ales că în Germania a avut grijă de patru pacienți infestați cu coronavirus, noul virus din China care a ucis sute de oameni la nivel mondial.

El s-a dus mai întâi la spital în Reșița, de unde a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, fiind internat în saloanele special pregătite pentru suspiciuni de coronavirus.

„Avem un pacient de 25 de ani, asistent medical în Germania, lângă Munchen, care în perioada 25 ianuarie – 5 februarie a îngrijit patru pacienți cu coronavirus. În 7 februarie a intrat în țară să-și viziteze părinții de la Reșița. Marți a prezentat febră cu tuse, motiv pentru care s-a prezentat la spitalul din Reșița. A fost trimis la clinica noastră, la departamentul special amenajat la departamentul cu coronavirus”, a declarat Virgil Musta, purtător de cuvânt la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru libertatea.ro.

Potrivit medicului, starea tânărului este în general bună. S-au luat probe pentru testul de gripă, care a ieșit negativ. Au fost luate și probe pentru coronavirus, care au fost trimise la București. „Este în stare generală bună, am recoltat pentru testul de gripă care este negativ și s-a recoltat pentru coronavirus, urmând ca mâine să primim rezultatul de la București”, a mai spus Virgil Musta.

Mesaje de susținere de la fanii Eurovision din toate colțurile lumii pentru piesa ,,Moldovița” și Valentin Uzun & Irina Kovalsky!
Articolul anterior
30 de copii au suferit intoxicație la ore. Au fost duși la spital
Articolul următor
Alte articole interesante