Tânăra cu cel mai lung păr din lume s-a tuns pentru prima dată în 12 ani

Indianca în vârstă de 18 ani a intrat in Cartea Recordurilor după ce și-a lăsat părul să crească până la o lungime de peste 2 metri.

Acum, după 12 ani în care nu s-a tuns, tânăra a ales să apeleze la serviciile unui frizer, pentru a putea să-și doneze părul pentru muzeul ‘Ripley’s Believe It or Not!’ și pentru muzeul Guinness World Records din Hollywood.  

,,Parul meu mi-a dat multe. Datorita parului meu sunt cunoscuta sub numele de ‘reala Rapunzel’, iar acum este timpul sa dau ceva inapoi. Imi place noua mea coafura. Ma simt mandra ca imi voi trimite parul in Statele Unite pentru a fi expuse in muzeu, oamenii vor fi inspirati de el”, a declarat tânăra.

Inițial, fata a vrut să-și doneze părul pentru a fi făcute peruci pentru copiii cu cancer, însă mama ei a convins-o că e mai bine să-l expună într-un muzeu pentru a servi ca sursa de inspirație pentru alte persoane. În schimb, mama tinerei a spus că își va dona ea părul pentru a fi transformat în peruci. 

sursa

Ilya are 6 ani, iar familia sa a murit în Mariupol, unde ruşii au bombardat masiv cartierele rezidenţiale

Ilya are şase ani iar familia sa a murit în Mariupol, unde ruşii au bombardat masiv cartierele rezidenţiale. Replica băiatului este un răspuns la scrisoarea deschisă a premierului britanic către copiii ucraineni.

Un copil de şase ani din Ucraina, replică pentru Boris Johnson

Foto: mediafax.ro

Ilya este unul dintre copiii care au rămas singuri pe lume. Ruşii le-au ucis părinţii şi fraţii, transmite Mediafax.

Însă Ilya speră că războiul se va încheia curând, iar viaţa va reveni la normal în oraşul său, Mariupol. 

„Dragă Boris Johnson, Vreau ca războiul să se termine, iar oamenii să nu mai moară. Vreau să joc fotbal în oraşul meu, Mariupol. Mi-aş dori ca niciun copil din lume să nu trăiască vreodată un război.

Salutări tuturor copiilor din Marea Britanie. Vă mulţumesc pentru suport. Vom triumfa! Am o pisică, Frosya. Îţi trimit un steag al Ucrainei, desenat de mine. Te îmbrăţişez! Ilya, 6 ani”.

Interceptare SBU: Comandanții ruși se plâng că militarii nu vor să lupte la Harkov

Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat convorbiri telefonice între comandanții ruși în care aceștia se plâng că subalternii lor refuză să intre în luptă pe frontul din Ucraina, relatează Ukrainska Pravda citată de HotNews.

Unități întregi refuză să continue ofensiva. Acest lucru ar fi dovedit de o nouă conversație telefonică între ocupanți, care a fost interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

„Din nou un rebel, la naiba! După cum am înțeles, personalul militar… toată lumea. Aproape toți!”, se aude un comandant rus spunând. 

De altfel, informațiile că există mulți militari ruși care refuză să intre în lupte sau să continue lupta nu apar pentru prima dată.

Institutul pentru Studiul Războiului a scris, într-o evaluare de pe 9 aprilie, că peste 80% din personalul din unele unități rusești nespecificate, implicate anterior în operațiuni de luptă, refuză să se întoarcă pe front.

Într-o postare pe Telegram, pe 18 mai Serviciul ucrainean de informații a spus că mai multe unități ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat în mod deschis să ia parte la război și au cerut să fie readuse în zonele în care sunt desfășurate în mod normal.

Mai mult, Serviciul ucrainean de informații a spus că militarii cei mai necooperanți sunt „trimiși în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranța că vor fi uciși rapid”.

Săptămâna aceasta și militari ai republicii separatiste Donețk din estul Ucrainei au înregistrat un mesaj video în care afirmă că refuză să meargă să lupte în Luhansk, cealaltă regiune separatistă pro-rusă din Donbas, spunând că nu vor să fie „carne de tun”.

,,Cadoul” lăsat de un soldat rus într-o locuință pe care a jefuit-o în Irpin

Un soldat rus care a participat la jefuirea unei locuințe din Irpin în timpul luptelor pentru orașul ucrainean a fost identificat după ce acesta și-a făcut o fotografie cu un aparat Polaroid pe care a lăsat-o proprietarilor.

Situația a fost prezentată de vicepremierul și ministrul ucrainean al Digitalizării Mihailo Fedorov pe pagina sa de Twitter, acesta relatând că o femeie, probabil proprietara locuinței, a găsit sub covor fotografia făcută de soldatul rus.

El spune că ucrainenilor le-a luat „un minut” să îl identifice pe militarul Rusiei cu ajutorul inteligenței artificiale, fiind vorba de Nikita Tretiakov, un soldat din orașul Rostov-pe-Don pe care îl descrie drept un „hoț” și „criminal de război” în vârstă de 26 de ani.

Image
Image
Image

Masacrele comise de ruși în Irpin

Deși mai puțin mediatizate comparativ cu atrocitățile comise de armata rusă la Bucha, ucrainenii acuză forțele armate ruse că au comis crime de război împotriva populației civile și în acest oraș din imediata apropiere a orașului Kiev în timpul luptelor grele duse de la sfârșitul lunii februarie până la eliberarea completă a sa pe 28 martie.

Informații despre crimele comise de armata rusă în Irpin au apărut încă de la începutul lunii martie când imagini video șocante distribuite pe platformele de socializare au arătat cum militarii Moscovei au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș, ucigând opt persoane, inclusiv o familie formată din mama, tatăl și cei doi copii ai lor.

Pe 3 aprilie, primarul orașului ucrainean a declarat într-un interviu acordat canalului Nexta că femei și fete din Irpin au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de soldații ruși, crimă confirmată apoi și de purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski.

„Am găsit gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a afirmat oficialul de la Kiev.

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a declarat joi că procurorii ucraineni investighează aproape 14.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de forțele ruse.

Șefa secției ginecologie din cadrul Spitalului Clinic al MSMPS a decedat din cauza Covid-19
Articolul anterior
Peste 20 de mii de călătorii fără numerar: primele rezultate ale proiectului pilot implementat de Mastercard și Moldova Agroindbank în transportul din Chișinău
Articolul următor