Tânăra moldoveancă care a parcurs 1.000 km pentru a vota

Mai mulți moldoveni din Canada au reușit deja să voteze. Nina Lupu este unul dintre ei. Doar că moldoveanca a parcurs 1.000 de km pentru a participa la scrutinul de astăzi.

Nina a locuit cinci ani în Scoția, un an și jumătate în Italia și e în Canada de foarte curând.

Spune că, în toți acești ani, de când se află peste hotare s-a tot întrebat de ce lucrurile nu pot fi așa și în R. Moldova. De această dată, a parcurs cu soțul și prietenii o mie de kilometri din Vancouver spre Calgary, pentru a vota, în speranța că situația se va schimba, transmite Ziarul de Gardă.

„Personal, pe mine mă deranjează foarte mult nedreptățile, corupția și ilegalitățile care se fac în Moldova, precum și condițiile în care locuiesc părinții mei acasă.

Sunt medic oftalmolog, dar aici, peste hotare, nu activez în acest domeniu și am plecat din Moldova pentru că era foarte greu să lucrez în țară, unde contabilitatea este dublă, majoritatea lucrurilor se rezolvă cu bani, legile sunt încălcate, salariile – mici, taxele și bugetul țării este folosit în interese personale ale celor care dețin funcții înalte. Este atât de dureros. Îmi pare foarte rău că nu pot fi acasă să fiu medic pentru poporul meu, dar asta e”, spune Nina Lupu.

Caz șocant la Moscova. Un copil de 13 ani și-a aruncat sora nou-născută de la etajul șapte
Articolul anterior
Alegeri parlamentare: Rezultate preliminare după procesarea a 99,77% procese verbale de vot
Articolul următor
Alte articole interesante