Tânărul care i-a interzis unui șofer beat să urce la volan, a fost invitat la Ministerul de Interne pentru a fi premiat

Tânărul care i-a interzis unui șofer beat să urce la volan a devenit erou pe rețelele sociale. În doar două zile, imaginile postate de Vadim Sanduleac au adunat sute de distribuiri, iar oamenii au cerut autorităților să-i ofere un premiu pentru implicare și curaj. Astăzi, el a fost invitat la Ministerul de Interne.

separator
Cel care a filmat întreaga scenă este chiar omul care s-a opus ca șoferul să conducă mașina, în starea în care se afla. Inițial, conducătorul auto ar fi încercat să-l ducă de nas, pornindu-se pe jos acasă.

„El a spus dă-mi cheile, eu mă duc acasă. Așa și a făcut. A încuiat mașina și s-a pornit spre casă. Apoi, a durat zece minute, s-a întors. A pornit muzica, s-a apucat de cântat”, spune Vadim. Tânărul spune că a chemat poliția, apelând la linia fierbinte, lansată recent de autorități, unde persoanele îi pot denunța pe cei care par să fie în stare de ebrietate.

Echipajul, însă, ar fi venit după mai bine de o oră, timp în care a fost nevoit să aibă grijă de șoferul beat. „Am așteptat pe scaun vreo jumătate de oră și am sunat a doua oră. Au zis că trebuie să vie, trebuie să vie. După ce am sunat a treia oară, am vorbit un pic mai agresiv, am spus că postez pe rețelele de socializare, a durat 3-4 minute și a apărut echipajul. Ajunși la fața locului, polițiștii l-au pus să treacă testul la alcool, care a arătat că bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate”.

„Asta-i moarte pe patru roți. Poate el are ură pe mine, poate s-a supărat tare, însă când o să se trezească, o să-și dea seama de ce a scăpat”, spune Vadim. Potrivit oamenilor legii, până acum prin intermediul liniei fierbinți lansate, ce are numărul 067 112 902, au fost semnalate cinci cazuri despre șoferi în stare de ebrietate.

Șoferul a rămas fără permis pe loc, iar mai apoi judecătorii vor stabili pe cât timp îl lasă fără dreptul de a conduce, perioada maximă fiind de cel mult patru ani. Abia după, el va putea începe procedura de redobândire a permisului auto.

sursa: www.tv8.md

În Moldova, înfloresc castanii, macii, liliacul. Este o anomalie spun specialiștii
Articolul anterior
Kate Middleton i-a adus un omagiu Prințesei Diana, în vizita în Pakistan
Articolul următor
Alte articole interesante