Tânărul de 27 de ani, care a fondat Ethereum, este acum miliardar

Fondatorul Ethereum, platforma deservită de cripto-moneda Ether, se numără printre cei mai noi miliardari ai planetei. Vitalik Buterin a ajuns la o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Vitalik Buterin este un ruso-canadian de 27 de ani și a fondat Ethereum în 2013, la doar 19 ani. Acum, grație creșterii spectaculoase a cripto-monedei sale, are o avere de 1,1 miliarde de dolari. El deține 300.000 de etheri în prezent, scrie CNN.

Buterin este cofondator al Bitcoin Magazine, o publicaţie care se ocupă de bitcoin şi alte criptomonede, în 2012.

În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel, care acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă.

Nu este foarte activ pe reţelele de socializare, ceea ce este surprinzător pentru că, totuși, are 1,4 milioane de urmăritori pe Twitter.

Ether a atins un nivel record de 3.500 de dolari, cu o creștere de aproximativ 375% anul acesta. Analiștii financiari cred că un ether ar putea ajunge și la 5.000 de dolari, într-o săptămână.

Criptomoneda este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piaţă – puţin sub jumătate din capitalizarea de piaţă a bitcoin.

Interesul în criptomonede a explodat în ultimul an pe măsură ce Bitcoin a continuat să crească într-un ritm fără precedent. Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum acţionează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii.

Deşi investitorii cumpără şi vând mii de criptomonede diferite, etherul şi bitcoin reprezintă aproape două treimi din întreaga piaţă mondială a criptomonedelor, de 2,3 trilioane de dolari.

Ethereum este numele reţelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

sursa

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost înregistrate astăzi, 7 mai?
Articolul următor
Alte articole interesante