Tânărul din Africa care a salvat un copil, a devenit erou în Franța și va primi cetățenie franceză!

Un tânăr originar din Mali a devenit erou în Franța, după ce a escaladat, fără nicio siguranță, o clădire. El a intervenit pentru salvarea unui copil care atârna în gol, la etajul patru al blocului. După fapta sa, migrantul din Mali, care se află în Franța de 6 luni, fără acte, a fost invitat de președintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee, pentru a i se conferi cetățenie franceză.

separator

Copilul de doar câțiva ani locuiește cu părinții săi, într-un bloc din Paris. Micuțul a rămas pentur scurt timp nesupravegheat, iar în acest timp a reușit să  ajungă pe balustrada blocului, la etajul patru. Un vecin a încercat să-l apuce pe băiețel, dar fără succes, scrie libertatea.ro.

Salvarea a venit din partea tânărului Mamoudou Gassama, în vârstă de 22 de ani. Fără să stea prea mult pe gânduri, tânărul din Mali a început să escaladeze clădirea și aproape 30 de secunde a ajuns în balconul din dreptul copilului, pe care l-a ridicat imediat. Intervenția salvatoare a fost filmată, iar francezii l-au lăudat pe tânăr și l-au comparat cu SpiderMan. Ulterior, Mamoudou și-a explicat gestul curajos.

“Am reacționat pentru că era vorba de un copil”, a declarat el pentru Le Parisien. Fapta sa a fost lăudată și de primărița Parisului, Anne Hidalgo. “Felicitări lui Mamoudou Gassama pentru fapta sa curajoasă care a dus la salvarea unui copil. Am avut plăcerea de a discuta cu el la telefon, astăzi, pentru a-i mulțumi”, a scris aceasta pe Twitter. Mai mult, migrantul din Mali a fost invitat de președintele Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

”Am văzut multă lume care striga, maşinile claxonau. Atunci am trecut strada şi am alergat să văd cum pot să-l salvez. Am reuşit să mă prind de balcon şi m-am căţărat, uite aşa… Şi, mulţumesc lui Dumnezeu, l-am putut salva”, a spus Mamoudou Gassama, numit de presa franceză ”Spiderman” (Vezi video!).

Povestea șocantă a prințesei din Dubai care și-a dorit libertatea, dar a dispărut fără urmă
Articolul anterior
Pippa Middleton, surprinsă cu burtica de gravidă alături de soțul ei. Foto!
Articolul următor
Alte articole interesante