Tânărul din Nisporeni aruncat peste pod, va fi condus astăzi pe ultimul drum

Durere fără margini în familia băiatului omorât în bătaie la Nisporeni. Bunicul acestuia, care l-a crescut de mic, nu-și poate imagina cum va putea să-și îngroape nepotul. Tânărul de 21 de ani, a murit după ce a fost bătut de un alt băiat de 18 ani.

Bătaie cu omor la Nisporeni: Cearta ar fi izbucnit de la un joc online

Potrivit martorilor, cearta între cei doi a izbucnit în internet de la un joc online, după care agresorul a decis să clarifice lucrurile în viața reală. Individul a primit azi mandat de arestare, iar rudele victimei se pregătesc pentru înmormântare, transmite Tv6.md.

Alexandru Colun a fost luat la pumni într-un parc din Nisporeni, în timp ce stătea cu un alt prieten pe un pod. Motivul este halucinant – un joc pe internet, povestește prietenul lui.

„Ne-am dus în parc ca să ne jucăm pe telefoane și după asta au venit acei băieți. Au început cu sfadă, cum că ne-am fi certat pe internet. Și iată de la acea sfadă l-a lovit cu pumnul. După asta l-a bruscat o dată și a doua oară s-a întors. Acel băiat a sărit la bătaie și la mine. A dat să mă împingă și pe mine în șanț, nu i-a reușit și am fugit în râpă”, a declarat Roman Marian, prietenul băiatului.

Avea doar 21 de ani și toată viața înainte, spune bunicul băiatului, care l-a crescut cu greu de mic, părinții lui fiind plecați la muncă peste hotare. Răvășit de durere, bătrânul nu găsește nicio explicație, de ce nepotul său a fost omorât. Totul în camera tânărului a rămas la fel ca în ziua fatală, iar bunicul încă îl mai așteaptă acasă.

„A fost peste hotare, că a avut niște intervenții chirurgicale la cap. Noi ne-am străduit, l-am salvat, l-am pus pe picioare și iată la urmă ce am pățit. Un băiat ca pâinea, tare cuminte, omenos, stimător, nu am idee ce a fost”, povestește Vasile Gîrlic, bunelul băiatului.

În câteva zile, pe 16 aprilie, băiatul ar fi împlinit 22 de ani, însă nu a mai ajuns să-și sărbătorească ziua de naștere. Luni, inima acestuia a încetat să bată, după ce s-a aflat în spital aproape o săptămână, fiind internat cu diferite traumatisme. Rudele spun că nu vor putea trăi cu această durere.

„Nici nu am putut dormi când am văzut acel video. Tot îl vedeam cum îl întoarce peste pod, numai asta vedeam, o frică. Văd că multă lume spune că o să te temi să treci ziua în amiaza mare pe drum”, a spus Elena Crudu, mătușa băiatului.

Vecinii băiatului au doar cuvinte de laudă și spun că nici nu s-au așteptat la așa tragedie. „Băiatul este dintr-o familie extraordinară. Puteți să întrebați pe oricine, nebunii, prostii nu au fost din urma lui”. „Nu ne-am așteptat niciodată la așa ceva. El nu avea conflicte cu nimeni, nu se anina de nimeni, tare cuminte a fost”.

Potrivit poliției, agresorul în vârstă de 18 ani urmează să petreacă următoarele 30 de zile la Penitenciarul 13 din capitală. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de închisoare pentru cauzarea leziunilor corporale grave care au dus la decesul persoanei și huliganism agravant.

„Persoana a fost identificată, audiată în calitate de bănuit a doua zi dimineața, iar reținută în ziua în care victima a decedat”, declară Victor Triboi, șeful Secției urmărire penală IP Nisporeni. Băiatul urmează să fie înmormântat joi. Incidentul a avut loc în 31 martie.

Mobilizare în rândul artiștilor pentru a o ajuta pe fiica Georgetei Voinovan. Mesajul emoționant al Aurei: ”Am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor!”

Mobilizare în rândul artiștilor pentru a o ajuta pe fiica mai mare a Georgetei Voinovan care suferă de o boală cruntă și are nevoie urgent de un transplant renal. Interpreta Aura a venit cu un mesaj emoționant în care îndeamnă oamenii să-i vină în ajutor: ”Am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor!”.

”VIN CU O MARE RUGĂMINTE LA VOI! Colega mea de clasă, colega mea de scenă, autoarea celor mai frumoase melodii din repertoriul meu Georgeta Voinovan trece prin niște momente complicate. Fiica ei, Dana, se luptă de 7 ani cu o boală cronică de rinichi. Acum are nevoie URGENT de un transplant la rinichi. Timpul e limitat.

Noi, interpreții, pe parcursul carierei noastre artistice, am cantat la sute de concerte de caritate. Acum e randul vostru să dați o mână de ajutor.

Vă mulțumim anticipat. Pentru donatii,accesați Fundația de binefacere MCharity @mcharity_org sau la tel.069249119”, scrie interpreta Aura într-un mesaj pe Facebook.

Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan luptă de șapte ani cu o afecțiune gravă. Recent a fost confirmat faptul că are nevoie de urgență de un transplant renal.

Interpreta Georgeta Voinovan este disperată și cere ajutor și susținere materială de la toți cei care pot să-i ajute familia.

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 260 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Diana Simmons 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Diana Simmons 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Diana Simmons

Mihai, băiatul de 14 ani lovit mortal de primarul de Boldurești, va fi înmormântat mâine. Mesajul mamei: ”Mulţumesc, Doamne, că ai găsit ucigașul!”

Mihai, adolescentul de 14 ani din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, care a fost lovit mortal cu mașina de primarul localități va fi petrecut vineri, 23 februarie, pe ultimul drum, a anunţat miercuri, mama băiatului pe reţele de socializare, scrie publika.press.

colaj foto: www.publikapress

,,Vă mulţumesc mult la toţi care ne-au dat ajutor. Dumnezeu să vă dea multă sănătate, mulţumesc, Doamne ca ai găsit ucigașul fiului meu. Dumnezeule, dă-mi putere. Vineri, la ora 11 o să-l petrecem pe ultimul drum pe îngeraşul nostru, Mihăiță”, este mesajul postat de mama băiatului lovit mortal de o maşină, la Boldureşti. 

Amintim că accidentul cumplit s-a produs pe 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni. Un copil de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului. Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul.

Timp de 3 zile, şoferul a încercat să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă.

Iar aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul. Dimineaţă, bănuitul a fost reţinut. 


Andrei Spînu condamnă greva anunțată de transportatori în perioada 27-29 februarie: ”Este inacceptabil. Vom interveni cu ANTA!”

Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune că nu înțelege revendicările transportatorilor. Declarațiile au fost făcute de Andrei Spînu miercuri seara, 21 februarie curent, la o emisiune de la Jurnal TV, scrie realitatea.md.

„(…) sincer, nici până acum nu am înțeles care sunt nemulțumirile acestei asociații (n.r. APOTA). Eu ce am auzit este că ei vor ca situația în transport să rămână la fel, să nu facă rutele, să nu dea bilete călătorilor, să nu îmbunătățească parcul de microbuze, (…) nu vor aparate de casă (…) Este inacceptabil ca să fie suspendată activitatea, iar șoferii să nu iasă la traseu. Îi îndemn să asigure oamenii cu transport. Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni, dacă va fi nevoie”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

În replică, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a spus că ministerul condus de Andrei Spînu promovează legi care contravin celor europene.

„Avem patru cerințe – programele de transport național să fie formate așa cum prevede Regulamentului Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional, legislația în domeniul activității autogărilor, iar sistemul de fiscalizare să fie ca în România, care a dat termen rezonabil pentru aplicarea obligatorie a aparatele de marcat electronice fiscale, să fie totul treptat. (…) Toate aceste patru cerințe sunt inspirate din legile Uniunii Europene, dar (…) ministerul a promovat reguli care contravin celor europene”, a precizat Oleg Alexa, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Amintim că, în perioada 27-29 februarie curent, vor fi sistate rutele regulate raionale și internaționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Transportatorii spun că sunt nevoiți să recurgă la sistarea rutelor în semn de protest, „pentru a se face auziți de autorități și pentru a se apăra de normele abuzive”.

Patru cetățeni, amendați pentru că se întorceau acasă după ora 23:00
Articolul anterior
18 ani fără marele artist Nicolae Sulac
Articolul următor