Tany Vander a răbufnit: ,,A devenit o tendință ca în fiecare emisiune, podcast să se vorbească despre mine”

Tany Vander și-a exprimat indignarea vizavi de persoanele care încearcă să își facă rating pe seama numelui ei inventând diverse filmulețe, parodii și alte conținuturi în social media. Vloggerița cu peste 200.000 de abonați virtuali a venit cu o reacție, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Instagram.

Reacția a venit după ce mai multe persoane publice, cum ar fi Emilian Crețu sau Ina Terescenco, ar fi creat conținut media pentru urmăritorii lor făcând aluzie către Tany Vander. Probabil că la aceste ieșiri s-a referit vloggerița.

„Vreau să mă adresez acelor persoane care își fac griji pentru mine și constant îmi trimit tot felul de filmulețe, video cu hate, comentarii negative pe care le găsesc pe tot felul de pagini. Fetelor, eu nici măcar nu deschid ceea ce îmi trimiteți voi. Nu va pierdeți timpul în zadar. De ce aș face-o? Adică eu, persoană directă despre care se scrie nu citesc și nu privesc astfel de Story-uri și video, dar voi trebuie mie să-mi trimiteți asta. De ce? Va face asta plăcere?

Nu am făcut nimănui nimic. Nu le sunt nici amica, nici dușman, nici cunoscut. Pur și simplu, oamenii trebuie să vorbească despre o persoană care este în top la moment, care aduce vizualizări, care în momentul în care va fi rostit numele sau, imediat vor intra toți și vor vedea despre ce se vorbește. Din această cauza, la moment, toată lumea vorbește despre mine și încearcă să facă hype pe seama mea. Eu înțeleg, fiecare își face pâinea cum poate și e ok. Și cum am mai zis, nu îmi pasă.

A devenit o tendința, e la modă că în fiecare emisiune, podcast să se vorbească despre mine. Așa că toți cei care își doresc să devină cunoscuți, toți vor aborda numele Tany Vander. De ce? Pentru că niciun nume la moment nu trigger-ueste mai mult decât numele meu. Lor nu le este interesant să vorbească despre o persoană care face un Instagram gen, care arată totul la suprafață, vorbește doar despre lucruri frumoase, despre zen și cât de modestă este viața ei. Așa persoană nu este interesantă, de ce să vorbești despre ea? Trebuie o persoană care sigur aduce multă discuție, hate, o persoană care acaparează toate domeniile posibile. Și asta sunt eu”. 

„Eu îmi dau seama că nicio persoană care este la nivelul meu sau mai sus, nu o să vină cu hate. Ei efectiv nu au timp pentru asta. Dacă sunt la un nivel înalt, pe ei nu-i impresionează niciun avion, hotel. Așa că, eu nu mă supăr, eu știu de fapt ce stă la baza acestor emoții și la baza acestui hate”, a explicat vloggerița.

Tany Vander este o vloggeriță de succes din Republica Moldova. Ea are peste 200.000 de urmăritori pe Instagram.

Tany și soțul ei, Vasili Lungo, cresc și educă împreună un fiu, pe nume Adam.

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Premier Energy deconectează de la lumină rețelele Apă-Canal Chișinău. Iată adresele
Articolul anterior
Filip Kirkorov a dat lovitura! Artistul se lansează cu o schimbare totală de look
Articolul următor