În 2020, în Israel, au fost aruncate 2,5 milioane tone de mâncare, ceea ce a implicat costuri de 6 miliarde de dolari, potrivit Raportului Anual al Risipei Alimentare făcut de ONG-ul Leket și Ministerul Mediului din Israel. Mâncarea aruncată implică pierderi de 1.140 de dolari pentru fiecare gospodărie din Israel.

35% din mâncarea produsă anul trecut în Israel a fost aruncată la gunoi. Risipa alimentară implică și costuri legate de poluare.
Fiecare gospodărie din Israel a pierdut anul trecut 1.140 de dolari pentru că a aruncat mâncare. În total, potrivit Raportului Anual al Risipei Alimentare făcut de ONG-ul Leket și Ministerul Mediului din Israel, în 2020 în Israel s-au aruncat peste 2,5 milioane tone de mâncare ceea ce a costat țara peste 6 miliarde de dolari.
Practic, 35% din mâncarea produsă în Israel a ajuns la gunoi, iar jumătate din această cantitate era perfect comestibilă și ar fi putut să ajungă pe masa celor care chiar nu au ce să mânânce. În Israel, într-una din cinci gospădării există probleme legate de mâncare. Mai exact de lipsa ei. Jumătate de milion de familii sunt atât de sărace încât nu-și pot cumpăra suficiente alimente. Dintre acestea, 300 de mii nu-și pot cumpăra mâncare mai deloc, iar în toate aceste locuințe stau peste 800 de mii de copii.
Mâncarea aruncată presupune și costuri legate de poluare: încă un miliard de dolari care se adaugă la cele 6. Miliardul este legat de colectarea selectivă, poluarea aerului prin emisia a 5 milioane de tone de gaze de seră, adică 6% din emisiile produse de Israel, notează Mediafax.