Țara care a dezvoltat și autorizat primul vaccin Covid din lume, se confruntă cu un nou record de infectați. Peste 17.000 cazuri, în ultimele 24 de ore

Deși este prima țară care a înregistrat un vaccin și a dezvoltat propriul ser, Sputnik V, Rusia nu a reușit să vaccineze un procent suficient din populația sa pentru a opri transmiterea rapidă a virusului.

Moscova a înregistrat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de infectări cu noul coronavirus, după ce a recenzat 9.120 de cazuri în 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale, informează AFP, conform Agerpres.

Această explozie a cazurilor de Covid-19 este provocată, potrivit autorităţilor, de varianta Delta, depistată prima dată în India şi care ameninţă să copleşească spitalele din capitală moscovită.

La nivel naţional, Rusia a recenzat un total de 17.906 de cazuri şi 466 de decese în decursul ultimelor 24 de ore, un record din data de 13 martie. În capitală, s-au înregistrat 76 de decese.

În situaţia de faţă, primarul adjunct al Moscovei, Anastassia Rakova, a anunţat că municipalitatea va creşte numărul de paturi destinate pacienţilor Covid-19 de la 17.000 la 24.000 în decursul următoarelor două săptămâni.

Vineri, primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a afirmat că aproape 90% dintre bolnavi erau infectaţi cu varianta Delta.

Sobeanin a decretat totodată miercuri vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre aceştia, echivalentul a două milioane de persoane, ar trebui să fie vaccinate până pe 15 august.

Rusia, cu 128.911 de decese asociate Covid-19 potrivit statisticilor oficiale, este ţara europeană cu cel mai mare număr de morţi.

Explicația unui specialist: ,,Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum”
Articolul anterior
Creștinii sărbătoresc astăzi Duminica Mare sau Rusaliile!
Articolul următor
Alte articole interesante