Țara care ar putea fi lovită cel mai puternic de Covid-19 din Europa: 66 mii de morţi până în august

O analiză realizată de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle prezice 66.000 de morți în UK până în luna august, relatează The Guardian.

separator

Primarul Londrei a anunțat că numărul morților din transport include 9 șoferi de autobuz, precum și trei angajați ai regiei de transport din Londra, Transport for London, un angajat din subteran și un lucrător pentru unul dintre furnizorii TfL. Primarul a transmis condoleanțe familiilor afectate și a promis că va întări eforturile pentru a asigura protecția muncitorilor din transport, scrie SkyNews.

În Marea Britanie, sunt 55.242 de cazuri de Covid-19 şi peste 6100 de morţi, potrivit siteului worldometers.info.

În altă ordine de idei, un studiu realizat de cercetători de top de la IHME, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, dar contrazis de alţi cercetători pe al căror model de predicţie se bazează guvernul britanic, arată că Marea Britanie va devenit ţara cea mai lovită de pandemie, cu 40% din totalul de morţi de pe continent, relatează The Guardian.

IHME a prezis 66.000 de morţi din cauza COVID-19 în UK până în luna august, reiterând că ţara a impus cu întârziere măsuri obligatorii de distanţare socială din cauza strategiei de dobândire a ”imunităţii de turmă”.

Studiul este contrazis de alţi cercetători: Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, susţine că cifrele folosite în model sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

sursa: www.digi24.ro

,,Miss Anglia” 2019 se reangajează ca medic pentru a ajuta bolnavii cu coronavirus
Articolul anterior
Șase tineri din Bălți au fost amendați cu 22 de mii lei fiecare
Articolul următor
Alte articole interesante