Țara în care medicii sunt rugați să rămână la serviciu, chiar dacă sunt bolnavi de Covid

Doctorilor din orașul Liège din Belgia li s-a cerut să continue să lucreze chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19, din cauza creșterii numărului de cazuri și a internărilor în spitale.

separator

Aproximativ un sfert din personalul medical din acest oraș ar fi infectat cu coronavirus,

În prezent, 10 spitale au solicitat ca personalul care a fost testat pozitiv, dar care nu prezintă simptome, să continue să lucreze. Șeful Asociației Belgiene a Sindicatelor Medicale a declarat pentru BBC că nu au de ales dacă vor să prevină prăbușirea sistemului spitalicesc în câteva zile. Doctorul Philippe Devos a recunoscut că există un risc evident de a transmite virusul pacienților.

Una din trei persoane testate în orașul belgian are rezultate pozitive la infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Spitalele transferă pacienți în altă parte și anulează intervențiile chirurgicale non-urgente, la câteva zile după ce ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, a avertizat că țara este aproape de un „tsunami” de infecții în care autoritățile „nu mai controlează ceea ce se întâmplă”.

Decizia vine în timp ce guvernele din întreaga Europă încearcă să facă față la valurile noi de infectări cu noul coronavirus.

La o conferință de presă susținută luni, 26 octombrie, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au sugerat restricții de călătorie, impunerea șederii la domiciliu sau chiar lockdown-uri naționale care s-ar dovedi a fi necesare pe tot continentul pentru gestionarea noilor focare.

„În acest moment, suntem cu mult în spatele acestui virus în Europa, așa că, pentru a trece mai departe de el, va fi nevoie de o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a avertizat șeful OMS pentru situații de urgență, dr. Mike Ryan.

De la începutul pandemiei, în Belgia au fost confirmate peste 330.000 de cazuri COVID-19, iar aproximativ 10.900 de persoane diagnosticate cu boala au decedat, în timp ce 23.256 de persoane au fost declarate vindecate, potrivit worldometers.info.

sursa: www.gandul.ro

Lufthansa va concedia 30.000 de angajați. Traficul a ajuns la nivelul anului 1970
Articolul anterior
Nata Albot este sărbătorită: ,,De ziua mea îmi doresc să mă simt parte a unui popor trezit și determinat să facă o schimbare pentru binele său”
Articolul următor
Alte articole interesante