Țara în care oamenii sunt rugați să-şi lase măcar vinerea maşinile acasă. Transportul în comun ar putea fi gratuit în această zi

Pentru a reduce poluarea din marile orașe, ministrul Mediului din România le cere oamenilor ca în fiecare vineri să-și lase mașinile acasă și să circule, măcar o zi pe săptămână, cu mijloacele de transport în comun.

Oficialii fac demersuri, pentru ca locuitorii să poată călători gratuit, în această zi. Campania numită „Vinerea verde”, se va desfășura și în București, care, potrivit unui studiu recent, are cel mai aglomerat trafic din lume. Este și unul din cele mai poluate orașe, din România.

Bucureştiul ocupă locuri fruntaşe în topurile ruşinoase ale ambuteiajelor.
Ultimul studiu de acest fel, publicat de INRIX, o companie care monitorizează datele de trafic din toată lumea, arata ca în 2020 bucureştenii au fost pe primul loc la numărul de ore petrecute în maşină.

Un locuitor al Capitalei a pierdut în total 134 de ore la volan. Cei din New York şi Moscova au stat în trafic 100 de ore. În clasament intră şi Philadelphia, Zagreb, Paris Talin, Quito şi Chicago – între 86 şi 94 de ore.

Ca să reducă numărul de maşini din trafic şi implicit poluarea din marile oraşe din România, ministerul mediului a iniţiat campania „Vinerea Verde”.

Românii sunt invitaţi să-şi lase maşinile acasă în fiecare vineri şi să vină la muncă pe jos, cu transportul în comun sau cu trotineta ori bicicleta.

Pentru început, ministerul Mediului îi invită pe angajaţii statului să folosească vinerea transportul în comun.

Ca să-i descurajeze pe cei care vin cu maşina la muncă, ministerul mediului le sugerează instituţiilor publice să monteze în parcări dispozitive pentru biciclete şi trotinete.

sursa

Franța a început testarea propriului vaccin anti-Covid care folosește tehnica ARN mesager
Articolul anterior
Ultimul eveniment monden la care a participat Nicolae Dabija. Era plin de viață, putere și creație
Articolul următor
Alte articole interesante