Țara noastră a obținut 11 medalii în prima săptămână a campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling

Republica Moldova este gazda Campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling 2024. După prima săptămână de concurs, sportivii moldoveni au intrat în posesia a unsprezece medalii. Până la moment, cel mai bun rezultat, în proba de armwrestling, l-a înregistrat Alexei Șipilov (în categoria de greutate de până la 85 kg), care a devenit campion mondial, printre tineret, și vicecampion mondial în proba brațul stâng, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

La categoria juniori, două medalii de argint a cucerit și Tiberius Țurcan (-55 kg), iar Alina Iordachi (-70 kg) și Dumitru Bulat (-90 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Tot pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat și Sergiu Croitor (-100 kg), doar că la categoria seniori grand masters, rezervat veteranilor.

Republica Moldova a intrat în posesia și a două titluri de campioni mondiali în concursul de para-armwrestling prin Ion Buchili (+85 kg, clasa amputanți) și Anton Nacu (-60 kg, clasa dizabilități locomotorii).

Tot la categoria para-armwrestling, Gheorghe Străjescu (-60 kg) a devenit vicecampion mondial, la categoria juniori cu dizabilități spastice, iar Vladimir Butucea (-100 kg) a cucerit medalia de bronz la categoria dizabilități de văz.

Pe data de 23 și 24 august se vor desfășura competițiile rezervate seniorilor, în care Republica Moldova va fi reprezentată de 15 sportivi.

La Campionatului mondial de armwrestling și para-armwrestling 2024, găzduit de țara noastră, participă 1500 de sportivi din 61 de țări.

La Grădina Zoologică din Chișinău s-a născut un pui exotic

Momente de bucurie la Grădina Zoologică din Chișinău, unde zilele trecute s-a născut un pui de porc spinos. Potrivit unui ghid de la Grădina Zoologică din Chișinău, puiul se simte foarte bine, însă mama acestuia nu îi permite să iasă afară, transmite Știri.md.

Totuși, micuțul poate fi văzut dimineața și seara, atunci când acesta este hrănit.

„Porcii spinoși indieni sunt animale nocturne, ziua nu prea se arată afară, dar îi puteți vedea la hrănirea de dimineață și de seară”, spune ghidul.

Histricidele sau porcii spinoși din Lumea Veche sunt o familie de rozătoare de talie mijlocie sau mică, scurmătoare, cu corpul acoperit pe spate și laturi cu țepi sau cu peri lungi, groși și rigizi. Picioarele anterioare au gheare puternice, adaptate la săpat.

Aceste mamifere sunt răspândite în regiunile calde din Africa, sudul Europei, sudul Asiei. Porcul spinos cu coamă este răspândit în țările din jurul Mării Mediterane, iar ziua o petrece în galerii subterane săpate de el.

Puteți vedea video AICI.

ATENȚIE, șoferi! Restricții de circulație în PMAN, duminică, 8 septembrie

Duminică în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc Euro Marathon-ul 2024, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În contextul desfășurării evenimentului, va fi sistată circulația rutieră.
– de la ora 01:00 până la 22:00 pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolitul Gavriil Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin.

Cursa va avea traseul: Piața Marii Adunări Naționale – str. A. Pușkin – Constantin Tănase – bulevardul Grigore Vieru – strada Romană – Mitropolitul Gavriil Bănulescu Bodoni.

În acest context, solicităm șoferilor să manifeste maximă atenție la drum, să ocolească respectiva zonă și să respecte solicitările polițiștilor implicați în trafic.

Svetlana Sainsus, dezvăluiri despre profitorii de caritate: Un părinte a mințit că i-a murit copilul

În cadrul unui interviu, cofondatoarea platformei Caritate.md, Svetlana Sainsus, a vorbit despre donații și oamenii care profită pe seama actelor de caritate. Ea a povestit mai multe cazuri care au marcat-o de-a lungul timpului. Svetlana Sainsus a mărturisit că încă din copilărie avea plăcere să facă lucruri frumoase pentru alți oameni. Dona haine și mâncare copiilor nevoiași și îi plăcea să facă surprize celor din jur, transmite Știri.md.

Caritate.md a apărut mult mai târziu, dintr-o simplă întâmplare, zice Svetlana.

„Mi-am dat seama că vreau să fac mult mai mult, dar știam că nu sunt într-atât de bogată. Am îndrăznit odată să cer ajutorul oamenilor, publicând pe rețele, pe Facebook și, spre uimirea mea, atunci au donat mult mai mulți oameni străini decât prietenii mei. În primul caz am cumpărat o casă pentru o familie”, spune ea.

La un moment dat, Svetlana a înțeles că poate face asta și vrea să continue. Ea spune că, de la un timp, primește multe mesaje de la oamenii din familii social-vulnerabile, de la bătrâni și mame singure. Totuși, spune că, din păcate, nu-i poate ajuta pe toți.

„Primesc mesaje de la mame singure cu cinci copii care nu au mâncare, lumină etc. Noi încercăm să-i ajutăm pe toți, însă recunosc că nu este posibil asta. Eu prefer să terminăm un caz, să începem altul, nu să facem un haos”, explică Svetlana Sainsus.

Citiți continuarea AICI.

Atac la un festival din Germania: Trei oameni au fost înjunghiați mortal şi 4 au fost grav răniți
Articolul anterior
”Cu marfa la o înmormântare”. Ce au descoperit oamenii legii din Sângerii în două mașini
Articolul următor