Tarife noi pentru șoferi din 1 iunie, la eliberarea certificatelor de către Agenția Servicii Publice

Tariful pentru eliberarea plăcilor de înmatriculare pentru automobil s-a majorat de la 480 la 550 de lei, iar pentru identificarea vehiculului în cazul primei înmatriculări în Republica Moldova – de la 400 la 600 de lei.

Agenția Servicii Publice precizează, în contextul modificării tarifelor la mai multe servicii, de la 1 iunie, că majorarea este neesențială, transmite IPN.

Conform noilor tarife, identificarea vehiculului înmatriculat în Republica Moldova costă 280 de lei, în loc de 200 de lei. Eliberarea certificatului de înmatriculare pentru vehicul costă 330 de lei, comparativ cu 320 de lei vechiul tarif.

Eliberarea permisului de conducere, care costa 320 de lei într-un termen de 30 de zile calendaristice, după ajutarea tarifelor costă 340 de lei, dar se eliberează în 20 de zile lucrătoare. 

Pentru eliberarea permisului de conducere provizoriu pe perioada confecționării permisului de conducere permanent, tariful s-a menținut la 80 de lei.

În cazul preschimbării sau restabilirii permisului de conducere, tariful și termenul s-au micșorat – de la 400 de lei (30 de zile calendaristice) la 340 de lei (20 de zile lucrătoare).

Tariful pentru întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a confirmării valabilității permisului de conducere eliberat de autoritățile străine s-a micșorat de la 400 de lei la 130 de lei. 

Totodată, tariful pentru verificarea autenticității permisului de conducere nesupus evidenței în Registrul de stat al conducătorilor de vehicule în procesul preschimbării acestuia în permis de conducere al Republicii Moldova s-a micșorat de la 250 de lei la 100 de lei.

Ninsoare și viscol în România. Atenţionare de risc moderat de avalanşă
Articolul anterior
Școlile din Moldova vor fi conectate la internet de mare viteză
Articolul următor
Alte articole interesante