Țările UE care au început deja să emită certificate verzi, pentru a nu mai sta în carantină

Șapte state membre ale Uniunii Europene au început să emită certificate verzi, cu ajutorul cărora se poate călători fără a mai sta în carantină. Certificatele arată dacă cetățeanul este vaccinat, are un test negativ ori a trecut prin boală.

Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia sunt țările care au început să emită certificatele verzi, documentul prin care vom putea circula mai ușor în interiorul Uniunii, fără să mai fie necesară carantina.

România a trecut abia de faza de testare. Va putea fi descărcat certificatul verde european de pe un site web, la care lucrează acum Serviciul de Telecomunicații Speciale. Doritorii vor completa întâi un formular.

Certificatul verde poate fi păstrat în telefon ori pe mail în format digital sau poate fi imprimat pe o foaie. Vor fi trei tipuri de astfel de documente, așa vor arăta, unul pentru cei vaccinați, unul pentru cei cu un test negativ, PCR sau rapid, și unul pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 6 luni. Toate vor avea acest cod QR, care va fi scanat de autoritățile din țările în care persoana vrea să călătorească.

Vor fi verificate datele cu actul de identitate pentru a fi persoana respectivă și, în același timp, aplicația va face validarea dacă este un certificat autentic. Acel cod QR nu va cuprinde informații personale, sunt doar informații esențiale de identificare: nume, prenume și data nașterii și ele vor fi semnate electronic.

În privința copiilor, Comisia Europeană recomandă să nu stea în carantină dacă nu sunt nevoiți nici părinții, iar cei mai mici de 6 ani să fie exceptați de la testare. Decizia aparține însă autorităților din fiecare țară.

sursa

Platforma TikTok, dată în judecată în Olanda de peste 64.000 de părinți. La cât se ridică valoarea despăgubirilor
Articolul anterior
O femeie din Maramureș și-a ucis în bătaie copiii de 3 luni și 2 ani, într-un acces de furie. Femeia ar suferi de depresie
Articolul următor
Alte articole interesante