„Tarzan” din Vietnam a murit de cancer la 8 ani după ce a revenit în civilizație

„Tarzan” din Vietnam, care a trăit 40 de ani în junglă, a murit la 8 ani după ce a revenit în civilizație.

Vietnamezul supranumit „Tarzan”, după ce a trăit timp de 40 de ani în junglă, a murit la vârsta de 52 de ani, de cancer la ficat. Ho Van Lang a murit luni, la aproximativ opt ani după ce el și tatăl său, Ho Van Thanh, s-au întors în civilizație. Cei doi au fugit în jungla din districtul Tra Bong în 1972, din cauza bombardamentelor lansate de trupele americane în timpul războiului din Vietnam, care le-au ucis aproape toată familia, potrivit digi24.

Timp de decenii, cei doi nici măcar nu au știut că războiul se încheiase.

Bărbații poate că nu s-ar fi gândit niciodată să revină în civilizație, dar în 2013 tatăl s-a îmbolnăvit, fiind obligați să caute ajutor medical în cea mai apropiată localitate.

Cei doi nu s-au mai întors în junglă, pentru că au fost imediat cuceriți de toate avantajele vieții moderne, în comunitate. Bătrânul a murit în 2017, din cauze incerte.

Ho Van Lang s-a îmbolnăvit ulterior, iar săptămâna aceasta a murit.

Prietenul lui, Alvaro Cerezo, a declarat pentru o agenție de știri că toate capcanele unei „vieți moderne”, între care alimentele procesate și chimicalele, i-ar fi dăunat.

Cum s-a readaptat la civilizație

Ho Van Lang și tatăl lui au fugit în junglă, unde au învățat să vâneze și să cultive diverse legume pentru a se hrăni, și-au construit din crengi și frunze uscate un adăpost și au umblat mai mult dezbrăcați. Timp de 41 de ani au stat exclusiv în junglă și singura legătură cu civilizația a fost fratele lui Lang rămas în Tra Kem, care îi mai vizita din când în când.

În 2013, când tatăl s-a îmbolnăvit, cei doi au fost descoperiți din întâmplate de niște turiști care și-au dat seama că erau într-o situație dificilă. Aceștia au alertat autoritățile și astfel au fost readuși în civilizație.

La acea dată, bătrânul putea să comunice, însă Lang știa doar câteva cuvinte dintr-un dialect regional.

Cerezo, explorator și antreprenor, s-a împrietenit cu Lang, a locuit o perioadă în aceeași casă cu el și l-a ajutat să se reacomodeze în societate.

Cerezo a spus: „Nu mi-a plăcut să-l văd trăind în civilizație. Am fost mereu îngrijorat că el și corpul lui nu vor putea face față unei schimbări atât de drastice. Și-a petrecut toată viața în junglă și apoi a venit să trăiască în lumea civilizată, unde a început să mănânce alimente procesate și chiar să bea alcool”.

Cerezo a publicat o carte despre prietenul său în 2017.

„Odihniți-vă în pace, îngerașii mei!” Olga și fetița ei Veronica, de 2 anișori, ucise în atacul cu rachetă din Dnipro

Rușii continuă să omoare civili nevinovaţi în Ucraina, să distrugă case și să despartă familii. Cel puţin 25 de oameni au murit şi peste 20 au fost răniţi după bombardamentele distrugătoare care au lovit Dnipro şi Uman, vineri dimineață. Printre victime, o mamă de 31 de ani și fetița ei de doar 2 anișori. Viața lor s-a încheiat brusc și brutal, când o rachetă rusească le-a distrus casa, transmite Observator.

Tânăra mamă, împreună cu soțul și fetița de 2 ani se mutaseră la părinții ei din Dnipro, dintr-o altă parte a orașului, tocmai pentru a fi în siguranță.

O rudă a povestit pentru Suspilne că, în momentul atacului cu rachetă, toți cei cinci se aflau în casă. Lovitura a fost fatală pentru mama de 31 de ani și fetița ei de 2 ani. Tatăl copilei a supraviețuit, iar părinții femeii au fost răniți și se află la Terapie Intensivă.

Verișoara tinerei mame ucise în atac a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Nu m-am gândit niciodată că mă va afecta pe mine și pe familia mea. În această dimineață, o rachetă mi-a ucis verișoara și nepoțica de 2 ani. Unchiul și mătușa sunt internați în spital, iar casa este distrusă complet. Lumea mea este distrusă și devastată. Odihniți-vă în pace, îngerașii mei! Vă iubesc foarte mult”.

Reamintim că în dimineața zilei de 28 aprilie, Rusia a lansat un alt atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, în urma căruia există victime și distrugeri în Uman și Dnipro și Ukrainka. Kievul susţine că a interceptat 21 din cele 23 de rachete de croazieră și au distrus două drone.

Potrivit lui Ihor Klymenko, ministrul ucrainean al Afacerilor Interne, în Uman, una dintre rachete a lovit un bloc de 9 etaje. „Astăzi (vineri n.r.), la ora 4:30, inamicul a lansat un atac cu rachetă asupra orașului Uman. Una dintre rachete a lovit o clădire de locuințe cu nouă etaje. Prima scară a fost practic distrusă. Potrivit datelor preliminare, acolo locuiau 109 persoane. Erau 46 de apartamente, dintre care 27 au fost complet distruse”, a spus Klymenko. 

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini cu blocul bombardat din Uman, spunând că e vorba despre un atac al Ucrainei asupra Donbasului

Televiziunea de stat Russia-1 a transmis imagini cu urmările atacului Moscovei asupra orașului Uman, în care au murit 23 de oameni. În timp ce pe ecrane rula filmarea cu blocul lovit de o rachetă, prezentatorul TV a spus că este vorba despre imagini cu bombardamentele ucrainenilor asupra Donbasului, transmite Libertatea.

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini cu blocul bombardat din Uman, spunând că e vorba despre un atac al Ucrainei asupra Donbasului

Minciunea Russia-1 a fost devoalată de Julia Davis, jurnalista americană de origine ucraineană, fondatoarea Russian Media Monitor.

„Noaptea trecută, soldații ucraineni au bombardat din nou Donbas, Nikolske, Yakovlivka, Iasînuvata au fost lovite. Au fost bombardate de peste 20 de ori. În ultimele 24 de ore, forțele Kievului au lovit Republica Donețk cu aproape 260 de proiectile”, a spus prezentatorul Russia-1.

Imaginile erau, de fapt, de la atacul asupra orașului Uman, regiunea Cerkasî, sud-vestul Ucrainei, efectuat pe 28 aprilie, la ora 4.00.

23 oameni au murit, printre care 6 copii, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc de locuințe de 9 etaje, a transmis Ministerului de Interne de la Kiev, potrivit Radio Svoboda.

Două femei figurează ca dispărute, iar nouă persoane sunt rănite. 

Un nou val de cutremure în Turcia

Primul seism produs sâmbătă noaptea a avut loc la ora 00:01, la 68 km vest de Kahramanmaraș și 27 km nord-vest de Andirin, și a avut o magnitudine de 3,2 grade, conform emsc-csem.org.

Cel de-al doilea s-a produs la ora 00:29, și a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 72 km nord de Diyarbakır și 21 km vest-nord-vest de Lice.

Cel mai puternic cutremur a fost însă cel înregistrat la ora 01:55, și a avut o magnitudine de 4,5 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 72 km față de Provincia Kahramanmaraș.

O stradă din Capitală, închisă pentru mai mult de o lună. Iată cum va circula transportul public
Articolul anterior
Un băiețel de 9 ani a fost operat de urgență după o provocare pe TikTok. Avertismentul medicilor pentru părinți
Articolul următor