Taxator din Capitală, acuzat de hărțuire sexuală. Experiența neplăcută a unei femei

O femeie a relatat pe o rețea socială experiența neplăcută pe care a avut-o în transportul public. Postarea datează cu ziua de miercuri, 14 iulie curent, totul având loc mai exact într-unul din troleibuzele din Capitală care circulă pe linia 38.

Potrivit acesteia, taxatorul nu i-a acordat biletul, însă imediat ce l-a achitat, i-a zâmbit și a atins-o, scrie realitatea.md.

„O simplă zi din viața unei femei în Chișinău. Urc în troleibuzul 38, vine taxatorul. Îi dau 20 de lei. Îmi dă rest. Întinde biletul, vreau să-l iau, dar el nu-i dă drumul. Mai încerc o dată, la fel. A 3-a oară la fel. Îl privesc în ochi. Îmi face cu ochiul, zâmbind, și atingând mâna mea îmi dă biletul. Troleibuzul e practic liber, dar se așează lângă mine. Stă semi culcat pe scaun, alături. Uneori mă atinge de picior. Apoi se scarpină în zona dintre picioare. Scriu asta cu el încă alături, deși au mai urcat persoane care trebuie să achite taxa”, se arată în postare.

În context, și alte femei au dezvăluit situațiile neplăcute similare prin care au trecut fie în țară, fie peste hotare.

Regia Transport Electric anunță că s-a autosesizat pe marginea cazului în care o femeie ar fi fost hărțuită sexual în troleibuzul 38 chiar de către taxator.

Astfel, RTEC susține că taxatorul va rămâne fără premiu salarial, fiind totodată instruit suplimentar și mustrat aspru.

„Astăzi conductorul de troleibuz a fost invitat la comisie pentru a explica cele vizate în sesizare. Acesta a fost instruit suplimentar întru respectarea cu strictețe a obligațiunilor funcționale, va merge la câteva sesiuni la psiholog, dar și:
⁃Sancționarea conductorului prin aplicarea mustrări aspre
⁃Limitarea în plata primei”, precizează reprezentanții RTEC.

De asemenea, serviciul de presă al RTEC ne-a informat că la angajare, toți taxatorii fac cunoștință cu Regulamentul cu privire la cerințele de calificate înaintate față de conductorul de troleibuz și ordinea de executare a obligațiunilor funcționale, precum și un curs special la psihologul întreprinderii.

„În cadrul vizitei psihologului se abordează și subiectul hărțuirii sexuale”, a adăugat sursa citată.

Decizie CESP Chișinău: Masca rămâne obligatorie în spaţiile publice închise, precum şi în transportul public și la stațiile de așteptare
Articolul anterior
Franţa a autorizat donarea de organe între purtătorii de HIV
Articolul următor
Alte articole interesante