12345

Un indian a golit un bazin plin cu apă, ca să-şi recupereze smartphone-ul

In statul indian Chhattisgarh, un funcționar în vârstă de 32 de ani din departamentul guvernamental pentru produse alimentare, Rajesh Vishwas, a golit un bazin de apă din cauza faptului că și-a scăpat telefonul său Samsung Galaxy S23 Ultra în el, în timp ce se afla la odihnă cu prietenii, conform NDTV și Gismeteo.

Localnicii au încercat să recupereze telefonul timp de două zile, dar n-au reușit.

Funcționarul a povestit că a adus două pompe diesel, care în trei zile au extras 2,1 milioane de litri de apă. Cu toate acestea, un oficial din departamentul de irigații și resurse de apă a sosit în urma plângerilor primite și a oprit operațiunea. Nivelul apei scăzuse deja semnificativ.

Bărbatul care și-a pierdut telefonul a afirmat că a primit aprobarea verbală de a scoate o parte de apă de la oficialul departamentului local de resurse de apă. Dar în realitate, a depășit cu mult volumul permis. Telefonul a fost găsit, dar nu mai funcționa.

În final, funcționarul a fost demis din funcție.

Un tată și fiul său de nouă ani au murit într-un accident. Bărbatul nu avea permis de conducere

Un accident mortal a avut loc, duminică, la ora 16:15, în Bolintin Vale, România. Un bărbat și fiul său au murit, după ce au intrat cu mașina într-un stâlp.

politie

Potrivit primelor informații, bărbatul în vârstă de 43 de ani, din comuna Cosoba, în timp ce conducea un ATV, avându-l ca pasager pe fiul său de 9 ani, ar fi intrat într-un stâlp.

Atât tatăl, cât și fiul au murit.

Din verificările efectuate în baza de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

România are cea mai mare creștere economică din UE

România este țara cu cea mai mare creștere a productivității economiei în ultimii 20 de ani din Uniunea Europeană! Cel puțin asta arată un raport recent al Comisiei Europene! Deși o mare parte din industrie a fost lovită de prețurile uriașe la energie și gaze, oficialii europeni susțin că investițiile sunt un factor major care contribuie la această performanță, scrie Realitatea.

50+ MUZEE in Bucuresti: Lista Completa [2022] | Ghid Turistic Locuri Faine™

România se numără printre țările UE cu cele mai bune performanțe în  ceea ce privește creșterea productivității, arată raportul de țară pentru 2023 întocmit de Comisia Europeană. Industria este lider în ceea ce privește indicatorii de productivitate, iar aceasta a fost lovită puternic de prețurile ridicate la energie, chiar dacă țara este un lider producător de gaze naturale din UE.

Conform raportului CE, creșterea productivității economiei românești a fost cea mai mare din UE în ultimii 20 de ani. Productivitatea a crescut mai puțin rapid în timpul celor doi ani de pandemiei, dar și-a revenit puternic în 2022 (4,6 %, a treia cea mai bună din UE).

“Punctul de plecare scăzut este important, însă performanța constantă pe parcursul unei perioade de perioadă îndelungată a permis o recuperare semnificativă a decalajelor în termeni de PIB real pe cap de locuitor, de la mai puțin de 40 % din media UE în momentul aderării la UE la 77 % din media UE. în 2022, conform Eurostat”, arată raportul.