Teatrele, cinematografele și alte zone de agrement din Capitală își sistează activitatea

Zonele de agrement, parcurile de distracție, teatrele, cinematografele și sălile de concert vor fi închise în Capitală.

Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței CNESP în urma consultărilor cu specialiștii în sănătate publică și cu mediul de afaceri. Comisia a adaptat pragurile de incidență de infectare cu COVID-19 recomandate de Organizația Mondială a Sănătății la necesitățile sistemului de sănătate și la realitățile economice și sociale ale Republicii Moldova. 

Potrivit CNESP, pragul de alertă roșu se activează în cazul în care incidența de cazuri de infectare constituie 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.  

Va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19. 

Măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției COVID-19  valabile în perioada stării de urgență în sănătate publică, vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2021. 

sursa: www.publika.md

Dima Trofim a devenit tătic. Mesajul moldoveanului faimos peste Prut
Articolul anterior
Restricții începând cu 1 octombrie. Cum se vor organiza nunțile, cumetriile și alte evenimente
Articolul următor
Alte articole interesante