Teatrul ”Alexei Mateeveci” din Capitală și Institutul Cultural Român vine cu un proiect nou. Intrarea este liberă!

Teatrul ”Alexei Mateeveci” informează că a demarat proiectul  „IMPRO-VIZIUNI”, în parteneriat și cu suport financiar oferit de Institutul Cultural Român. Proiectul scoate în prim plan improvizația ca metodă de creație, prezentându-se sub forma atelierului de creație cu potențial de spectacol.

 Deci, „IMPRO-VIZIUNI” propune ateliere de antrenament având ca finalitate realizarea de spectacole de impovizație. Prin natura ludică și a posibilităților infinite de expresie și de conținut „IMPRO-VIZIUNI” va aduce beneficii în antrenarea profesională a actorilor, va impulsiona lărgirea cunoștințelor de limbă română și, nu în ultimul rând, prin caracterul interactiv al spectacolelor, va crea legături mult mai profunde între trupa de actori și spectatori.

Datorită formelor unice izvorâte din jocurile de improvizație, spectacolele vor avea caracter de unicitate, prilejuind de fiecare dată reprezentații inedite; astfel că spectatorii vor avea ocazia de a participa la fiecare reprezentație ca la o nouă premieră.

Proiectul „IMPRO-VIZIUNI” propus Teatrului Alexei Mateevici se bazează pe experiența direct acumulată în timpul antrenamentelor și al spectacolelor de improvizație, dar și pe studiul lucrărilor „Improvizația și teatrul” de Keith Johnstone și „IMPROV – noțiuni de bază și exerciții” de Dragoș Muscalu.

Menționăm că atelierele de improvizație se desfășoară – pentru prima oară la Chișinău – în perioada 24-28 iunie, de dimineața până seara, iar prezentarea publică a proiectului a fost programată pentru data de 29 iunie, ora 17:00, în sala de spectacole a Teatrului Alexei Mateevici (strada Alexei Șciusev, 93).

Intrarea este liberă! Primul venit, primul servit!

Protecție solară pentru copii. Reguli, sfaturi, produse recomandate
Articolul anterior
Un bărbat, indignat de ”ce au lăsat în PMAN fermierii” după protestul de mai bine de o săptămână
Articolul următor