Telefoanele mobile, tabletele şi ceasurile inteligente, interzise în timpul orelor de curs în școlile din Olanda. Guvernul a făcut anunțul

Telefoanele mobile, tabletele şi ceasurile inteligente vor fi interzise în mare parte în sălile de cursuri din Ţările de Jos începând de la 1 ianuarie 2024.

Telefoanele mobile vor fi interzise la ore în școlile din Olanda

Anunțul a fost făcut de Guvernul olandez, care încearcă să limiteze sursele care distrag atenţia elevilor în timpul lecţiilor, transmite Agerpres.

Dispozitivele mobile vor fi acceptate în sălile de cursuri numai dacă ele sunt în mod specific necesare, de exemplu în timpul lecţiilor despre competenţe digitale, din motive medicale sau pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Deşi telefoanele mobile sunt intrinsec legate de vieţile noastre, ele nu au ce să caute în sălile de cursuri”, a declarat ministrul olandez al Educaţiei, Robbert Dijkgraaf.

„Elevii trebuie să poată să se concentreze şi să poată să beneficieze de şansa de a învăţa bine. Telefoanele mobile sunt o perturbare, au arătat studiile ştiinţifice. Trebuie să îi protejăm pe elevi de acest lucru”, a adăugat el.

Interdicţia reprezintă rezultatul unui acord la care au ajuns Ministerul Educaţiei, şcolile şi organizaţiile conexe din domeniul învăţământului.

Şcolile olandeze vor putea găsi modalităţi proprii pentru a implementa această interdicţie, a spus ministrul Dijkgraaf, însă vor fi supuse unor consecinţe legale dacă nu vor obţine rezultate suficiente din acest punct de vedere până în vara anului 2024.

Rusia acuză Kievul că a lansat un atac „terorist” asupra aeroportului Vnukovo din Moscova
Articolul anterior
400 de fazani au fost aduși din Ungaria în raionul Soroca
Articolul următor