Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai jos și să răspunzi la o întrebare simplă. Care dintre cele doua feță este mai fericită? După ce ai ales răspunsul care ți se pare corect, citește interpretarea.
Răspunsul A – emisfera stângă a creierului tău este mai dezvoltată decât cea dreaptă. Îți este ușor să înveți matematica, limbile străine și să rezolvi probleme de logică. Iar emoțiile nu iți influențează gândirea critică.
Răspunsul B – emisfera stângă a creierului este mai puțin dezvoltată decât cea dreaptă. Recunoști emoțiile oamenilor, ești talentată, îți place să desenezi și să cânți. De asemenea, ai o imaginație foarte bogată.
China a devenit în premieră cel mai mare exportator de mașini din lume
China a vândut mai multe autoturisme peste hotare decât orice altă ţară în primele trei luni ale anului, unul dintre motive fiind explozia livrărilor la clienţii din Rusia, transmite agenția Bloomberg, citată de Agerpres.
Firma de consultanţă AlixPartners a informat luni că, în perioada ianuarie – martie 2023, China a livrat peste hotare 1,07 milioane de automobile, depăşind pentru prima dată Japonia, care mult timp a fost lider de necontestat la capitolul exporturi mondiale de automobile.
În primele trei luni ale acestui an, China a exportat 112.000 de automobile în Rusia, un număr comparabil cu cele livrate pe întreaga perioadă a anului trecut. Aceasta după ce constructorii auto occidentali au oprit livrările spre Rusia din cauza invaziei din Ucraina.
În schimb, succesul mărcilor de automobile chineze în Europa şi SUA rămâne limitat, în condiţiile în care constructorii chinezi au vândut doar 900.000 de vehicule pe aceste pieţe anul trecut.
Cu toate acestea, firma de consultanţă AlixPartners se aşteaptă ca livrările de automobile chineze pe aceste pieţe să urce cu 67% până în 2026, pe măsură ce o serie de companii, precum BYD Co. şi Xpeng Inc., îşi înmulţesc eforturile de a se extinde peste hotare.
China face tot mai multe mașini electrice
„Credem că acum este momentul în care mărcile chineze îşi vor începe influenţa lor perturbatoare asupra pieţelor occidentale”, a declarat directorul de la AlixPartners, Stephen Dyer, fost executiv la Ford Motor Co., cu prilejul unei conferinţe organizate la Shanghai.
Firma de consultanţă prognozează că, la nivel global, vânzările de vehicule uşoare vor creşte cu 5% în acest an, în principal graţie exploziei cererii pentru autoturisme electrice. La nivel regional, AlixPartners se aşteaptă la un avans de 10% în SUA, o creştere de 6% în Europa şi una de 3% în China.
De asemenea, în China, cea mai mare piaţă auto din lume, este posibil ca în acest an, pentru prima dată în ultimele patru decenii, constructorii chinezi îşi vor devansa rivalii străini, a estimat AlixPartners, adăugând că mărcile locale sunt mai bune la oferirea celor mai noi tehnologii cerute de consumatorii tineri.
Constructorii auto străini au probleme în a-şi menţine poziţia pe piaţa din China, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la viitorul lor pe termen lung în această ţară asiatică.
Afacerile din China ale unor constructori, precum Volkswagen AG sau General Motors Co., au devenit din ce în ce mai dificile pe măsură ce rivalii chinezi lansează pe piaţă numeroase modele electrice.
50 de tineri ai USM de la 11 facultăți au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova
Studenții performanți de la Universitatea de Stat din Moldova au fost premiați de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.
Gala Performanței a avut loc la USM duminică, când a fost marcată și Ziua Portului Popular. Secretarul de Stat, Adrian Dupu, le-a înmânat tinerilor câte o colecție de carte.
În total, 50 de tineri de la 11 facultăți au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și au primit diplome onorifice.
Femeia care și-a pierdut soțul și fiul în adâncul Oceanului este devastată de durere. Ce mărturisiri a făcut pentru un post de televiziune
Scufundarea trebuia să aibă loc în urmă cu câțiva ani, dar pandemia de coronavirus a împiedicat-o. Apoi Kristina urma să coboare pe fundul oceanului împreună cu soțul ei.
Kristina Dawood, mama lui Suleiman, în vârstă de 19 ani, fiul miliardarului pakistanez Shahzada Dawood, care a murit pe submarinul Titan împreună cu tatăl său, în timpul coborârii la epava navei Titanic, a declarat într-un interviu acordat BBC că ea i-a dat fiului ei locul pe batiscaf.
Inițial, femeia plănuia să se scufunde pe fundul Oceanului Atlantic împreună cu soțul ei, dar scufundarea a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.
„Apoi am făcut un pas înapoi și i-am dat locul, pentru că Suleiman își dorea foarte mult să meargă cu tatăl său pe fundul oceanului. M-am bucurat pentru ei pentru că amândoi și-au dorit foarte mult să facă asta de foarte mult timp”, a mărturisit văduva și mama, cu inima frântă.
Suleiman a decis să ia Cubul Rubik cu el.
„El a spus: „Voi rezolva un cub Rubik la o adâncime de 3.700 de metri lângă Titanic”, a adăugat Cristina, despre fiul ei, care era maestru, iar, anterior, a reușit să rezolve un Rubik în 12 secunde.
Înainte de a se scufunda, ea și-a îmbrățișat soțul și fiul, au glumit. Shahzada „era atât de entuziasmat, era ca un copil mic”.
„Propoziția că „am pierdut contactul”, cred că va fi o propoziție pe care nu vreau să o mai aud niciodată”, a spus Kristina.
După 96 de ore, a spus ea, și-a pierdut complet speranța că cei dragi – și colegii de călătorie, CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, Paul-Henri Nargolet și Hamish Harding – vor fi găsiți în viață.
„Mă pregătesc pentru ce e mai rău. Mi-e dor de ei, chiar, foarte dor de ei”, este mesajul pe care l-a trimis femeia familiei sale.
Căutarea Titanului a început la scurt timp după ce nava „și-a pierdut orice contact” cu vasul de expediție Polar Prince, la aproximativ 1 oră și 45 de minute după scufundarea din 18 iunie. Acest lucru a fost declarat de către căpitanul Gărzii de Coastă din SUA, Jamie Frederick, la o conferință de presă la Boston. Aportul de oxigen la bordul batiscafului era de aproximativ 96 de ore.
Câteva zile mai târziu, epava submarinului a fost găsită pe fundul oceanului. OceanGate a anunțat moartea a cinci pasageri, pe 22 iunie:
„Acum credem că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleiman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeole au dispărut din păcate. Acești oameni au fost adevărați exploratori care împărtășeau un spirit special de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea oceanelor și protecție. Inimile noastre se îndreaptă către aceste cinci suflete și fiecare membru al familiilor lor în acest moment tragic. Plângem pierderea de vieți și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau”, se spune în comunicat.
Shahzada Dawood a fost un om de afaceri pakistanez-britanic, iar Suleiman studia la Universitatea Strathclyde din Glasgow, Scoția. Miliardarul a fost listat ca membru al consiliului de administrație al Prince’s Trust International și al British Asian Trust, creat de Regele Charles.