Testele rectale Covid-19 devin obligatorii pentru toți cetățenii care ajung în China

Testele anale pentru depistarea Covid-19 devin obligatorii pentru toți călătorii străini care sosesc în China.

Reading, PA – October 13: A nurse puts a swab into a vial after administering a test. At the state run free COVID-19 testing site setup on Front Street in Reading, PA outside FirstEnergy Stadium Tuesday morning October 13, 2020. The site will be there for 5 days and was setup in response to an increase in cases in Berks County. (Photo by Ben Hasty/MediaNews Group/Reading Eagle via Getty Images)

Potrivit publicaţiei New York Post, Guvernul de la Beijing susţine că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului.

În acest sens, autoritățile au anunțat şi deschiderea unor noi centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai. Decizia Beijingului vine la doar două zile după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi, pe motiv că asta le-ar provoca o adevărată traumă psihologică.

Săptămâna trecută, şi mai mulţi diplomaţi americani au fost supuşi testării anale la intrare în China, iar autorităţile de la Washington s-au plâns că „practica nu este demnă”.

Beijingul a asigurat Statele Unite că testele au fost efectuate „din greșeală” și că personalul diplomatic este scutit de acest tip de examinare medicală.

sursa: www.publika.md

În Moldova a ajuns primul lot de vaccinuri anti-Covid oferite prin intermediul platformei Covax
Articolul anterior
S-a stins din viață conferențiarul universitar Angela Zubco, soția fostului procuror general Valeriu Zubco
Articolul următor
Alte articole interesante