Tineri ortodocși din Republica Moldova și România, reuniți la Chișinău

Tinerii ortodocși din Republica Moldova și România au sărbătorit, la Chișinău, 30 de ani de la reînființarea Mitropoliei Basarabiei, parte a Patriarhiei Române. Evenimentul a fost o ocazie bună pentru credincioșii de pe ambele maluri ale Prutului să lege prietenii durabile și să pună la cale proiecte comune.

Tineri ortodocși din Republica Moldova și România, reuniți la Chișinău

Împlinirea a 30 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei a fost un prilej bun pentru tineri de pe ambele maluri ale Prutului, care poartă în suflet credința strămoșească, să își dea întâlnire la Chișinău.

Evenimentul a început cu Te-Deum după care Părintele Mitropolit Petru a adresat un mesaj credincioșilor.

Tinerii au pornit apoi într-un marș pe străzile Chișinăului. Cu tricolorul în mâini, ascultând cântece patriotice, credincioșii au mers la monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, unde au depus flori.

Reprezentanții Mitropoliei Basarabiei spun că se vor mai organiza astfel de întâlniri, ateliere comune de lucru, dar și tabere pentru tineri de pe ambele maluri ale Prutului.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Mitropolia Basarabiei: Dumnezeu, i-a mângâiat pe tinerii ortodocşi din Basarabia cu bucurie sfântă, adunându-i laolaltă în Arhiepiscopia Chișinăului, cu purtarea de grijă a ÎPS Părinte PETRU, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Entuziasmul și bucuria de pe chipul tinerilor i-au însoțit prin toată capitala, manifestându-se începând cu ceremonia de predare a torței ITO Basarabia de către Părintele Mitropolit către tinerii din Protopopiatul Orhei, care și ei la rândul lor vor organiza anul viitor o nouă ediție.

Frumoasele activităţi şi momente artistice au avut ca scop crearea unui cadru prietenos și duhovnicesc, apropiat de Biserică, în care tinerii să poată trăi bucuria de a fi alături cu cei care împărtășesc aceleași valori creștin ortodoxe și care să încurajeze dialogului dintre grupurile de tineret din țară și din străinătate. Relaționând, reflectând și inspirându-se unii de la alții, ei au cunoscut adevărata valoare a îmbogăţirii vieţii în Hristos şi în Biserică.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 19 persoane, persoane în picioare, monument şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 15 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 14 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, copil, persoane în picioare, persoane mergând şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 15 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 19 persoane, persoane cântând la instrumente muzicale, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 12 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare, persoane cântând la instrumente muzicale, în aer liber şi interior
Ar putea fi o imagine cu 14 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Nancy Pelosi, primită călduros în Armenia. Străzile Erevanului au fost împodobite cu steaguri armene și americane
Articolul anterior
Vladimir Zelenski a mers în Izium, oraș eliberat: „Ne mișcăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”
Articolul următor