Tinerii care au scris cu creta în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău, au fost amendați

Mai mulți activiști s-au adunat ieri, 12 august, în fața Ambasadei Republicii Belarus, în cadrul unei acțiuni de protest în semn de solidarizare cu oamenii din Belarus.

separator

Polițiștii au amendat tinerii pentru că ei au desenat cu creta în fața Ambasadei. Despre acest fapt a vorbit deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care a condamnat acțiunile întreprinse de ”poliția lui Dodon”, scrie stiri.md.

”Ieri, OccupyGuguță au făcut ceea ce ar trebui să facem mai mulți. Au mers la Ambasada Belarusului într-o acțiune pașnică. Au scris cu creta pe asfalt. A venit imediat poliția.

După finalizarea întrunirii, au fost informați că, prin scrierea mesajelor cu creta pe asfalt, au încălcat articolul 181 al Codului Contravențional ”încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei în localitățile urbane și rurale”. Repet, au desenat cu CRETA!

Uite așa poliția nu ajută, ci încurcă manifestărilor PAȘNICE. Este un abuz. Inofensiv, nimeni nu a suferit, dar e abuz.

Iar eu am un sentiment de deja-vu de pe timpurile lui Plahotniuc. Cât acolo până ca polițiștii să le fure și cortul și să ne îmbrâncească data viitoare așa cum a făcut-o în august 2018? Ah, dar anul ăsta au făcut asta veteranilor deja.

Consilierul lui Dodon temporar la Ministerul de Interne este direct responsabil de semnalele pe care le transmite în interior. Poliția trebuie să prindă hoți, nu să încurce oamenilor pașnici care vor ieși în apărarea libertății.

Polițiștilor trebuie să le fie clar că ei nu sunt obligați să îndeplinească ordine ilegale. În acest caz concret, probabil, era suficient un polițist sau doi care observă de departe manifestația, pentru orice eventualitate. Nimic ilegal nu s-a întâmplat”, a declarat deputatul.

Șeful secției Terapie a spitalului din Anenii Noi s-a stins din viață
Articolul anterior
Numărul persoanelor cu Covid din Marea Britanie este de 10 ori mai mare decât cifrele oficiale
Articolul următor
Alte articole interesante