Tinerii de la ,,Hai Moldova” și ,,Million Trees Moldova” vor finaliza mâine plantarea celor peste 12 mii de copaci pe malul râului Ichel

Începând cu 13 martie, voluntarii Hai Moldova și Million Trees Moldova au făcut plantări în mai multe etape pe fâșia riverană a râului Ichel. Sâmbătă, 27 martie, este ultima zi a plantărilor și momentul în care vom putea număra peste 12 mii de copăcei pe de o parte și alta a râulețului din localitatea Coșernița, raionul Criuleni.

Plantarea de sâmbătă se va face, ca și în cazurile precedente, cu ajutorul voluntarilor locali, dar și cu ajutorul angajaților companiilor partenere. Speciile de copaci plantate sunt salcie, plop alb, prun sălbatic, păducel și ulm.

,,Știm că îngrijirea și securizarea copacilor plantați sunt la fel de importante ca și plantarea lor. De aceea, teritoriul pe care-l plantăm pe malul râului Ichel este îngrădit cu un gard temporar, care va proteja puieții de animale. Copacii vor fi îngrijiți și udați pe timp de vară până aceștia se vor prinde, iar puieții care nu se vor prinde, vor fi înlocuiți. Mai mult, avem toată încrederea în echipa de elevi a Patrulei ECO din sat, care vor vizita frecvent teritoriul plantat și vor avea grijă să semnaleze orice neregulă”, comunică organizatorii.

Agenda evenimentului:

11.00 – 11.10 – Întâmpinarea voluntarilor;

11.10 – 11.30 – Instruire cum plantăm corect. Împărțirea instrumentelor, mănușilor;

11.30 – 13.00 – Plantare;

13.00 – 13.30 – Gustări, socializare, încheiere eveniment.

43 de oameni, răpuși de Covid-19 în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
A decedat unul dintre cei mai buni jurnaliști din Moldova. Dumnezeu să-l odihnească!
Articolul următor