Tinerii de la Școala internat din Strășeni și-au primit ținutele pentru Balul de absolvire! Mulțumiri tuturor pentru donații

După ce am lansat apelul din partea proiectului ,,Balul Fericirii”, mii de oameni din țară și de peste hotare și-au manifestat receptivitatea și i-au ajutat, cu toată inima, pe tinerii din școlile internat din Moldova care, anul acesta, absolvesc instituțiile. Mii de oameni s-au mobilizat pentru a aduce un zâmbet și o rază de soare în inimile acestor copii lipsiți de privilegii și văduviți de dragostea părintească, dar neuitați de către cei cu suflet mare.

separator

Grație oamenilor care au făcut donații, fetele și băieții absolvenți au primit astăzi în dar costumele și rochiile elegante, cu mari emoții, dar și lacrimi de bucurie.

,,Tinerii de la Școala-internat din Strășeni sunt gata, grație ajutorului vostru al tuturor, pentru Balul de Absolvire!”, anunță organizatoarele proiectului ,,Balul Fericirii”, pe pagina de facebook

Ținem să menționăm că, potrivit organizatoarelor proiectului ,,Balul Fericirii”, oameni din toate colțurile Europei au binevoit să le ofere un ajutor copiilor: ,,Albinuțele noastre au primit colete din toată Europa: ROMÂNIA: PIATRA NEAMȚ, BUCUREȘTI; ITALIA; FRANTA ; BELGIA 🙏. Vă mulțumim din suflet pentru acest gest extraordinar ❤️ OMENIA ne unește ❤️ #balulfericirii”.

Rezultatele proiectului au depășit cu mult așteptările: ,,în total au fost recepționate circa 700 de rochii, 100 de costume bărbătești și încălțăminte suficientă pentru toți absolvenții care au nevoie de ajutor”, comunică Anastasia Sturza, una dintre cele cinci inițiatoare ale proiectului ,,Balul Fericirii”.

Un mesaj emoționant, din partea unei doamne, a fost gasit într-unul dintre colete: ,,Dragă domnișoară, să ai o seară sclipitoare! Cu drag, o domnișoară și eu cândva”.

Reprezentanții de la AO CONCORDIA, CCF/(Copii,Comunitate,Familie) și Direcțiile de învățămînt de la Ștefan Vodă și Călărași au distribuit o parte din hainele de seară colectate adolescenților din familiile social vulnerabile din localitățile lor.

De asemenea, organizatoarele proiectului au mers la școlile-internat din Cărpineni, Strășeni și Ceadâr-Lunga și le-au oferit vestimentația elevilor absolvenți. Totodată, responsabilii Direcției Municipale Educație din Chișinău vor identifica elevii care au nevoie de ajutor pentru balul de absolvire, așa încât să poată beneficia de bunurile recepționate. Mari mulțumiri tuturor oamenilor care au donat în cadrul campaniei ,,Balul Fericirii”!

Oamenii legii din Moldova și România anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat la cerșetorie o femeie cu dizabilități

Ofițerii CCTP, de comun cu procurorii PCCOCS, cu sprijinul autorităților din România, anunță reținerea unui bunic, tată și fiu din Nisporeni, care ar fi traficat prin cerșetorie o femeie, din anul 2008.

Victima are vârsta de 43 de ani și este cu dizabilitate. Așa cum aceasta avea doi copii și nu avea surse de existență, bunicul a profitat de starea ei și a organizat traficarea ei în afara Moldovei, în scop de cerșetorie. Schema a fost preluată de feciorul acestuia, iar ulterior – de nepot (cu vârste de 63, 42 și 21 de ani).

Cazul a fost deconspirat prin implicarea autorităților din România, unde a fost reținut feciorul învinuit de traficarea femeii – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Procuratura DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. La rândul lor, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni, Moldova. De asemenea, la investigarea cazului a contribuit și centrul european SELEC și agenția Uniunii Europene Eurojust.

Urmare a investigațiilor, a devenit cunoscut faptul că femeia ar fi fost transportată să cerșească în mai multe state din Europa, inclusiv în România și Lituania, dar și în Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și la centre comerciale, cu pancarta inscripționată: „Oameni buni, ajutați-mă să strâng bani pentru protezarea picioarelor.”

După circa 16 ani de cerșetorie, însă, nimeni din cei trei de etnie minoritară, investigați pentru traficarea ei, nu i-au cumpărat proteze. Mai mult, pentru ca să evite investigații pentru trafic de persoane din partea poliției în statele în care era determinată să cerșească, a fost perfectat un certificat de căsătorie cu femeia-victimă cu un membru al familiei celor trei. De asemenea, urmare a perchezițiilor au fost depistate și alte pancarte cu mesaje false pentru cerșetorie scrise în limbi străine, precum și arme.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Doi tineri, prinși în timp ce furau bunuri și bani din două BMW-uri, parcate pe o stradă din Capitală

Doi tineri de 24 de ani, din raionul Călărași, au fost reținuți după ce ar fi sustras bunuri și bani din două BMW-uri, parcate pe bd. Dacia din Capitală.

În urma acțiunilor speciale de investigație și de urmărire penală, polițiștii de la Botanica au stabilit că suspecții ar fi pătruns în mașini pe timp de noapte, prin spargerea geamurilor.

Reținerea bărbaților a fost posibilă cu implicarea mascaților din BPDS “Fulger”.

Suma pagubei a fost estimată la 105 000 de lei.

O parte din bunuri au fost recuperate de către polițiști și returnate victimelor.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru #furt, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest.

Caz revoltător! Un șofer de rută a fost depistat în stare de ebrietate avansată la volan

Un șofer de rută depistat în stare de ebrietate avansată la volan.

Ieri, în jurul orei 13:00, un șofer de autobuz de pe ruta Chișinău- Cruzești a fost depistat la volan cu 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după ce ofițerii de patrulare au observat manevrele periculoase efectuate în trafic de către acesta.

Bărbatul de 62 de ani a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, iar pasagerii au ajuns la destinație cu un alt șofer.

Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Ciocana și a fost inițiată procedura de documentare.

”Reamintim că asemenea încălcare de către un conducător de autobuz este un pericol enorm pentru pasageri și ceilalți participanți în trafic.”, anunță Poliția.

Pippa Middleton a dezvăluit cum se menține în formă în timpul sarcinii
Articolul anterior
Suma fabuloasă pe care a câştigat-o Simona Halep la Roland Garros
Articolul următor