Tinerii de la Școala internat din Strășeni și-au primit ținutele pentru Balul de absolvire! Mulțumiri tuturor pentru donații

După ce am lansat apelul din partea proiectului ,,Balul Fericirii”, mii de oameni din țară și de peste hotare și-au manifestat receptivitatea și i-au ajutat, cu toată inima, pe tinerii din școlile internat din Moldova care, anul acesta, absolvesc instituțiile. Mii de oameni s-au mobilizat pentru a aduce un zâmbet și o rază de soare în inimile acestor copii lipsiți de privilegii și văduviți de dragostea părintească, dar neuitați de către cei cu suflet mare.

separator

Grație oamenilor care au făcut donații, fetele și băieții absolvenți au primit astăzi în dar costumele și rochiile elegante, cu mari emoții, dar și lacrimi de bucurie.

,,Tinerii de la Școala-internat din Strășeni sunt gata, grație ajutorului vostru al tuturor, pentru Balul de Absolvire!”, anunță organizatoarele proiectului ,,Balul Fericirii”, pe pagina de facebook

Ținem să menționăm că, potrivit organizatoarelor proiectului ,,Balul Fericirii”, oameni din toate colțurile Europei au binevoit să le ofere un ajutor copiilor: ,,Albinuțele noastre au primit colete din toată Europa: ROMÂNIA: PIATRA NEAMȚ, BUCUREȘTI; ITALIA; FRANTA ; BELGIA 🙏. Vă mulțumim din suflet pentru acest gest extraordinar ❤️ OMENIA ne unește ❤️ #balulfericirii”.

Rezultatele proiectului au depășit cu mult așteptările: ,,în total au fost recepționate circa 700 de rochii, 100 de costume bărbătești și încălțăminte suficientă pentru toți absolvenții care au nevoie de ajutor”, comunică Anastasia Sturza, una dintre cele cinci inițiatoare ale proiectului ,,Balul Fericirii”.

Un mesaj emoționant, din partea unei doamne, a fost gasit într-unul dintre colete: ,,Dragă domnișoară, să ai o seară sclipitoare! Cu drag, o domnișoară și eu cândva”.

Reprezentanții de la AO CONCORDIA, CCF/(Copii,Comunitate,Familie) și Direcțiile de învățămînt de la Ștefan Vodă și Călărași au distribuit o parte din hainele de seară colectate adolescenților din familiile social vulnerabile din localitățile lor.

De asemenea, organizatoarele proiectului au mers la școlile-internat din Cărpineni, Strășeni și Ceadâr-Lunga și le-au oferit vestimentația elevilor absolvenți. Totodată, responsabilii Direcției Municipale Educație din Chișinău vor identifica elevii care au nevoie de ajutor pentru balul de absolvire, așa încât să poată beneficia de bunurile recepționate. Mari mulțumiri tuturor oamenilor care au donat în cadrul campaniei ,,Balul Fericirii”!

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili a cerut să fie înmormîntat în Ucraina. „Inima mea ar trebui să fie înmormântată la Kiev”

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, în timpul ședinței de judecată a lăsat moștenire pentru a-l înmormânta în Ucraina, scrie Ria Novosti.

Avocat, despre starea de sănătate a lui Saakașvili: „Este susceptibil la 36  de boli, printre care demența și tuberculoza”. Când va fi concluzia —  Cotidianul

„Sunt absolut încrezător în victoria noastră, însă, dacă nu ajung să văd această victorie, care este atât de aproape, inima mea ar trebui să fie înmormântată la Kiev. Aparține Ucrainei”, a declarat politicianul, vorbind printr-o legătură video de la o clinică privată din Tbilisi.

Saakașvili și-a ținut discursul în limba ucraineană, stând într-un tricou cu inscripția Ukrainian (ucrainean).

Cuvintele lui au fost traduse în georgiană de un specialist în sala de judecată.

Anterior, politicianul a spus că nu vrea să se angajeze în activități politice în Georgia.

sursa

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

Pippa Middleton a dezvăluit cum se menține în formă în timpul sarcinii
Articolul anterior
Suma fabuloasă pe care a câştigat-o Simona Halep la Roland Garros
Articolul următor