Tinerii din Germania vor primi un voucher de 200 de euro pentru a merge la spectacole și concerte

Porpunerea lansată de guvernul german urmărește să-i încurajeze pe tineri să renunțe la statul în casă și să opteze pentru activități culturale, dar și să revitalizeze financiar scena culturală, după pandemie, potrivit The Guardian.

Kulturpass-ul de 200 EUR va fi pus la dispoziția tuturor tinerilor de 18 ani din Germania, la fel ca în alte țări europene. Ministrul culturii din Germania, Claudia Roth, a descris pașaportul cultural drept „echivalentul unui cadou de ziua de naștere” pentru cei 750.000 de oameni care vor împlini 18 ani în 2023. Acesta va aduce cea mai populată țară din UE în linie cu Franța, Italia și Spania, care au a introdus scheme similare. Ministrul de finanțe, Christian Lindner, spune că beneficiarii pass-ului îl pot folosi într-o perioadă de doi ani pentru orice, de la bilete de teatru și concerte la cărți sau muzică.

Acesta va fi gestionat printr-o aplicație și un site web care oferă o conexiune directă la un market virtual.

Costul estimat pentru statul german este de aproximativ 100 de milioane de euro, în plus față de bugetul cultural anual al țării de 2,3 miliarde de euro.

Platformele online precum Amazon și Spotify au fost excluse din schemă, care pune accent pe organizații mai mici, adesea locale, cum ar fi cinematografele independente și librăriile. Achizițiile individuale vor fi limitate ca valoare pentru a împiedica folosirea voucherului pentru a cumpăra, de exemplu, un singur bilet la concert pentru 200 EUR.

Lansând Kulturpass, Roth și Lindner au spus că, dacă va avea succes, schema va fi extinsă și probabil va fi extinsă la un grup de vârstă mai larg, posibil de la vârsta de 15 ani în sus. O schemă similară, anunțată anul trecut de guvernul de coaliție condus de socialiștii din Spania, oferă un voucher cultural de 400 de euro tinerilor care au împlinit 18 ani în 2022 și care s-au înscris pentru schema de voucher.

Franța Pass Culture, sau permisul cultural pentru tineret, o promisiune din campania electorală din 2017 a președintelui Emmanuel Macron, a fost testat în toată țara în anul următor și, după o întârziere îndelungată din cauza pandemiei, a fost lansat oficial în 2021.

El a îndemnat Ministerul Culturii să-și clarifice liniile directoare în curând, „pentru a se asigura că acesta este într-adevăr un cadou de ziua de naștere pentru cei care vor avea în curând 18 ani”.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

#usideschise cu Olga Manciu: cum au rămas în Moldova fără nimic, adaptarea în Anglia și planuri
Articolul anterior
Veste bună pentru români! Comisia Europeană: ”România e pregătită să intre în Schengen și UE e gata să o primească”
Articolul următor