Toată populaţia adultă din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă

Fiecare adult din Marea Britanie se va putea vaccina împotriva coronavirusului până în toamnă, a anunţat secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

El a precizat că oficialii din domeniul sănătății publice vaccinează zilnic 200.000 de oameni, pentru a atinge obiectivul de a inocula 15 milioane dintre cei mai vulnerabili până la jumătatea lunii februarie.

Marea Britanie vrea să vaccineze toată populaţia adultă până în toamnă.

Guvernul acordă inițial priorități persoanelor vârstnice, îngrijitorilor acestora și lucrătorilor din domeniul sănătății, dar secretarul pentru sănătate a insistat că tuturor celor eligibili li se va oferi vaccinul în acest an.

„Vom avea suficiente doze pentru a oferi vaccinul tuturor celor peste 18 ani până în toamnă”, a declarat Hancock pentru BBC, adăugând că este vital să se înceapă cu cei mai vulnerabili.

Autoritățile de reglementare britanice din domeniul sănătății au aprobat până acum două vaccinuri – Pfizer / BioNTech și Oxford / AstraZeneca – pentru care admistrarea a început deja.

Săptămâna trecută au aprobat, de asemenea, vaccinul firmei americane Moderna și va fi lansat din primăvară.

Mecanismul de vaccinare este în creștere, deoarece o variantă nouă a coronavirusului a împins infecțiile și decesele la niveluri fără precedent.

sursa

Cum se explică cifrele mici de noi cazuri de Covid-19 confirmate în Republica Moldova
Articolul anterior
Belgia se află pe locul doi în lume după rata deceselor de Covid, raportată la numărul populației
Articolul următor
Alte articole interesante