Tone de căpșune sunt culese la Strășeni, la sfârșit de octombrie

La Strășeni, în fiecare săptămână, oamenii adună câte două tone de fructe aromate și dulci, exact ca cele de vară. Spun că vor strânge căpșune până la Crăciun, când vor da ninsorile.

separator
Toți se miră, de unde căpșuni la sfârșit de octombrie? Căpșunile sunt încă în floare, iar fructele sunt încă foarte dulci. Pe săptămâna, de aici se culeg cel puțin câte două tone. Afacerea a fost fondată de un moldovean, stabilit de mai mulți ani cu traiul în Grecia. Acesta, însă, a preluat practicile bune de acolo și a invitat un specialist care i-a instruit pe localnici cum să crească fructele corect, relatează tv8.md.

La început a fost mai dificil pentru că oamenii nu știau tehnologia. Clima și solul sunt foarte potrivite. Soiul de căpșuni se numește California, iar vara recolta era de șase tone pe săptămână. Fructele erau exportate în țări precum Rusia, România sau Grecia.

,,Suntem aproape de sfârșit, dar dacă timpul ține cu noi preconizăm până la jumătatea lunii noiembrie să mai avem căpșune”, spune administratoarea. ,,Foarte multe investiții ca să nu plece lumea peste hotare, pentru că e păcat de așa pământ ca la noi”. Afacerea aromată se întinde pe o suprafață de cinci hectare. De regulă, sezonul de recoltare al căpșunelor începe în iunie și durează până în noiembrie.

O fetiță din Chișinău și-a sărbătorit ziua de naștere cu copiii de la un internat
Articolul anterior
Peste 4.000 de proprietari de apartamente au fost amendați de către Serviciul Fiscal
Articolul următor
Alte articole interesante