Tone de prune moldoveneşti distruse în Rusia

Aproximativ şase tone de prune din Republica Moldova au fost distruse în Federaţia Rusă.

Peste cinci tone de prune din Republica Moldova au fost nimicite în Federaţia Rusă. Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Rosselhoznadzor pentru oraşul Moscova, regiunile Moscova şi Tula, în cadrul unui control fitosanitar au descoperit că fructele ar conţine molia de est, scrie tvr.md. „La un post de control fitosanitar situat la depozitul de păstrare temporară OST-Terminal, în cadrul unui control fitosanitar de carantină a unui lot de prune proaspete de origine din Republica Moldova în volum de 5,75 de tone, ar fi fost depistat că fructele ar fi infectate cu un obiect de carantină pentru teritoriul Federaţiei Ruse, molia de est (Grapholita molesta Busck)”, precizează administraţia Rosselhoznadzo într-un comunicat de presă.

Prezenţa unui dăunător de carantină într-o stare viabilă a fost confirmată de un examen de laborator efectuat de specialişti ai Centrului de Carantină a Plantelor din Rusia (FSBI VNIIKR).  

Administraţia Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii cu privire la luarea de măsuri în legătură cu produsele reglementate contaminate, iar proprietarul a luat decizia de a-l distruge. În conformitate cu legislaţia fitosanitară a Federaţiei Ruse, produsele reglementate infectate au fost distruse sub controlul biroului Rosselkhoznadzor.

Oaspete flămând într-o clădire cu birouri
Articolul anterior
Profesorii nevaccinaţi vor face teste PCR la fiecare două săptămâni
Articolul următor