Top 10 al celor mai harnici deputați din Parlamentul Republicii Moldova

Asociația Promo-LEX a realizat un Top 10 al celor mai harnici deputați. Mai exact, Top-ul este bazat pe cele mai multe proiecte de legi depuse de deputați, proiectele căror deputați au fost cel mai fecvent adoptate și depunerea amendamentelor la cele mai multe proiecte de legi.

Cum sunt alese organele de conducere ale Parlamentului și cum sunt  constituite fracțiunile parlamentare. Vicepreședintele PAS spune cum vor fi  partajate funcțiile în Legislativ – Ziarul de Gardă

Potrivit asociației, deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a înregistrat cele mai multe proiecte de legi, în perioada iulie 2021 – iulie 2022.

Numărul acestora a ajuns la 43. Totodată, parlamentarul deține întâietatea și la numărul proiectelor la care a depus amendamente – 29. 

Primii zece deputații care au semnat cel mai frecvent un proiect de lege, în calitate de autori sunt deputații fracțiunii PAS – Dumitru Alaiba, Dan Perciun, Radu Marian, Victor Spînu, Boris Marcoci și Olesea Stamate, precum și deputații fracțiunii Blocului Socialiștilor și Comuniștilor (BCS) – Corneliu Furculita, Petru Burduja, Alla Darovannaia și Odnostalco Vladimir.

La polul opus, fără a lua în considerație deputații ai căror mandate au fost validate recent, deputații Ilan Șor (PPȘ) și Chiril Tatarlî (BCS) nu au semnat în calitate de autori nici un proiect de lege, iar deputatul Fiodor Gagauz (BCS) și fosta deputată Alla Dolință (BCS) au semnat câte două proiecte de legi în perioada monitorizată.

sursa: www.stiri.md

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Calitatea verificării proiectelor și construcțiilor va fi îmbunătățită
Articolul anterior
O casă de locuit, trei apartamente și o mașină. Declarația de avere a noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba
Articolul următor