Top 7 universități din Europa la care studenții moldoveni pot studia gratuit

Costurile pentru studiile de înaltă calitate sunt în creștere în întreaga lume. Cel puțin șapte țări europene oferă oportunitatea de a studia gratuit ori nu percep sume fabuloase pentru a-ți continua studiile acolo. Unele dintre universități oferă inclusiv cursuri de pregătire gratuite pentru absolvenții de liceu. Iată țările în care și studenții moldoveni au șansa de a studia fără să plătească, iar criteriile de admitere ţin cont, în mare proporţie, de o cunoaştere foarte bună a limbii engleze.

separator
anBnJnc9NTkwJmhhc2g9ZmZkNTdlZWUwN2ZkYjdmNDk5NjhjMTRiN2RjYzk5MzY=.thumb

Danemarca

Danemarca este una dintre cele mai atractive țări din acest punct de vedere. Programul de formare în Danemarca oferă școlarizare gratuită pentru rezidenții din UE, țările est-europene și Suedia. Elevii din alte țări trebuie să plătească pentru studiile lor. La nivel european, sistemul danez pare să subvenţioneze cel mai mult educaţia. Astfel, Danemarca se poate lăuda cu cel puţin şase instituţii de învăţământ superior care pun la dispoziţia tinerilor programe de studii gratuite în diverse domenii.

Estonia

Estonia este una dintre țările care atrage studenții cu programele gratuite de studii pe care le oferă. Unele universități ar putea acorda studii gratuite de licență și master, iar studiile de doctorat sunt absolut gratuite la toate universitățile, fără excepție. Pentru a deveni student în Estonia este necesar să contactezi din timp universitatea la care dorești să înveți.

Finlanda

Pentru studenții din UE și din țările est-europene care se înscriu în colegiile și universitățile din Finlanda, educația este gratuită, iar ceilalți trebuie să plătească. Studiile de doctorat sunt absolut gratuite în această țară.

Norvegia

În Norvegia, poți studia gratuit la orice universitate. Nu există restricții, indiferent de țara de origine. Însă, studenții trebuie să plătească 35-72 de dolari per semestru, această contribuție oferă multe beneficii suplimentare.

Slovacia

Majoritatea universităților din Slovacia oferă programe gratuite de studii. Studenții străini pot învăța gratuit 3 ani, după care, dacă se decid să-și continue studiile sunt nevoiți să plătească câte 1.400 de euro pentru fiecare an următor.

Slovenia

Universitățile din Slovenia sunt dispuse să accepte studenți de oriunde din lume. Dacă reușești să demonstrezi că ești un student demn de o bursă, studiile sunt gratuite. Rezidenții din Uniunea Europeană au mai multe facilități pentru a studia în această țară.

Turcia

Turcia este pregătită să ofere educație gratuită pentru absolvenții care vor fi capabili să treacă examenele cu cel mai înalt punctaj mediu GPA (Grade Point Average). În caz contrar, va trebui să plătești taxa pentru studii, care poate să varieze de la 500 până la 2000 de dolari pentru un an academic.

S-au redus prețurile la medicamente cu peste 10 la sută
Articolul anterior
Băiețelul de 6 ani, care a fost spulberat din brațele bunicii pe o trecere de pietoni, a stat patru luni în comă!
Articolul următor
Alte articole interesante