Topul oraşelor în care mişină cei mai mulţi hoţi de buzunare

A fost creat un top cu 10 oraşe în care mişună la propriu cei mai mulţi hoţi de buzunare.

În timpul călătoriilor turiștii des sunt captați de priveliștele ce îi înconjoară și des cad pradă hoților de buzunare ce se folosesc de această oportunitate. TripAdvizor a creat o listă cu 10 orașe în care pot fi întâlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare, scrie jurnal.md cu referire la Mediafax.

Barcelona, de exemplu, este pe locul întâi în topul oraşelor cu cei mai mulţi hoţi de buzunare. Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii care ajung în acest oraș din Spania ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit Independent.

Roma şi Florenţa, din Italia, sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.

În Praga, din Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cele mai multe bunuri.

Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este un oraş aglomerat, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.

Parisul, capitala Franței, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale oraşului.

În Buenos Aires, Argentina, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.

Atena, din Grecia, este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.

Amsterdam, Olanda. Orașul este cunoscut pentru atmosfera sa relaxată și prietenoasă, dar asta nu înseamnă că ești ferit de hoții de buzunare. Mulțimile de turiști din centrul orașului îi vor atrage pe aceștia, care vor profita de noua ta atitudine relaxată olandeză.

Hanoi, Vietnam: cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii de buzunare pot fi întâlniţi la tot pasul.

Pepenele verde, deliciul sau pericolul verii?
Articolul anterior
Turcia continuă să ardă, iar turiştii fug disperaţi din calea focului
Articolul următor