O tânără face artă din cofetărie, realizând torturi sculptate foarte originale și apreciate. Cel mai recent tort original a fost în formă de halat de medic, având inclusiv stetoscop.
Tortul cu halatul de medic a fost cadou pentru un medic ATI, medic foarte apreciat de colegi și foarte pasionat de meseria lui.
„Ideea modelului a fost a mea, după ce m-am consultat cu doamna care a dat comanda. Acest model mi s-a părut că împletește cu succes câteva cerințe: să nu fie foarte mare, dar să aibă și acel element „wow”, fără a fi un tort sculptat în întregime. Realizarea unui tort de dificultate medie, ca halatul de doctor, durează cel puțin două zile. În prima zi se coace și se pregătesc cremele, iar în a doua zi se montează și se decorează”. explică Raluca, o tânără originară din Piteşti, care a revenit în România după ce a lucrat nouă ani la Paris şi Londra,.
Tânăra spune că pentru ea, tortul respectiv a fost „o provocare”, fiindcă are „o mare fobie de doctori și spitale”.
„Pentru a realiza elementele de decor, cum ar fi sonda de intubare, am făcut și muncă de cercetare, pentru a fi sigură că ceea ce modelez este corect din punct de vedere științific. Sonda de intubare a fost modelată în pastă de zahăr”, explică Raluca.
Raluca a avut o comandă cu totul deosebită: un tort de 60 de kilograme în forma unei maşini Range Rover. A lucrat o săptămână pentru realizarea lui, iar la final acesta măsura 80 de centimetri în lungime. Tânăra a realizat inclusiv torturi în formă de buchete de flori sau chiar un tort în formă de cărţi, acesta din urmă pentru ziua de naştere a unei bune prietene.
Raluca a realizat chiar și un tort în forma barajului Vidraru sau un tort în formă de călușar, pentru acesta din urmă luând și un premiu la o expoziție internațională.
Are o diplomă de designer de torturi, obținută în Anglia

La Paris, şi-a descoperit pasiunea de a realiza torturi şi brioşe. Înainte de a se întoarce în România, a lucrat la sediul regional din Londra al faimosului lanţ de hoteluri Hilton. În capitala Marii Britanii a început să se perfecţioneze şi să se perfecţioneze tot mai mult în realizarea brioşelor. Raluca Țîrcomnicu a făcut cursuri cu unii dintre cei mai mari decoratori de torturi de pe glob.
„Torturile sunt făcute de la zero în laboratorul meu. Toate ingredientele pe care le utilizez sunt de calitate. Utilizez pentru torturile pe care le realizez numai unt cu 82% grăsime, ouă proaspete și ciocolată belgiană Callebaut de cea mai bună calitate”, mai spune Raluca.
Un detaliu important este acela că torturile realizate nu se ţin la frigider. Şi aceasta pentru că reţetele sunt pe bază de zahăr şi unt de 82%, cele două ingrediente acționând ca un conservant.
Raluca deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, având în CV numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu. În urmă cu aproape șase ani, Raluca a mers în Statele Unite ale Americii pentru a o întâlni pe Karen Portaleo, idolul său în materie de torturi sculptate, celebră pentru torturile ieșite din comun pe care le realizează şi care sunt adevărate opere de artă.



