Tortul în formă de halat de medic, cu stetoscop. O tânără pentru care cofetăria e o artă realizează torturi sculptate spectaculoase

O tânără face artă din cofetărie, realizând torturi sculptate foarte originale și apreciate. Cel mai recent tort original a fost în formă de halat de medic, având inclusiv stetoscop.

Tortul a fost realizat în două zile FOTO arhiva personală Raluca Țîrcomnicu

Tortul cu halatul de medic a fost cadou pentru un medic ATI, medic foarte apreciat de colegi și foarte pasionat de meseria lui.

„Ideea modelului a fost a mea, după ce m-am consultat cu doamna care a dat comanda. Acest model mi s-a părut că împletește cu succes câteva cerințe: să nu fie foarte mare, dar să aibă și acel element „wow”, fără a fi un tort sculptat în întregime. Realizarea unui tort de dificultate medie, ca halatul de doctor, durează cel puțin două zile. În prima zi se coace și se pregătesc cremele, iar în a doua zi se montează și se decorează”. explică Raluca, o tânără originară din Piteşti, care a revenit în România după ce a lucrat nouă ani la Paris şi Londra,.

Tânăra spune că pentru ea, tortul respectiv a fost „o provocare”, fiindcă are „o mare fobie de doctori și spitale”.

„Pentru a realiza elementele de decor, cum ar fi sonda de intubare, am făcut și muncă de cercetare, pentru a fi sigură că ceea ce modelez este corect din punct de vedere științific. Sonda de intubare a fost modelată în pastă de zahăr”, explică Raluca.

Raluca a avut o comandă cu totul deosebită: un tort de 60 de kilograme în forma unei maşini Range Rover. A lucrat o săptămână pentru realizarea lui, iar la final acesta măsura 80 de centimetri în lungime. Tânăra a realizat inclusiv torturi în formă de buchete de flori sau chiar un tort în formă de cărţi, acesta din urmă pentru ziua de naştere a unei bune prietene.

Raluca a realizat chiar și un tort în forma barajului Vidraru sau un tort în formă de călușar, pentru acesta din urmă luând și un premiu la o expoziție internațională.

Are o diplomă de designer de torturi, obținută în Anglia

tort titanic raluca tircomnicu jpg

La Paris, şi-a descoperit pasiunea de a realiza torturi şi brioşe. Înainte de a se întoarce în România, a lucrat la sediul regional din Londra al faimosului lanţ de hoteluri Hilton. În capitala Marii Britanii a început să se perfecţioneze şi să se perfecţioneze tot mai mult în realizarea brioşelor. Raluca Țîrcomnicu a făcut cursuri cu unii dintre cei mai mari decoratori de torturi de pe glob.

„Torturile sunt făcute de la zero în laboratorul meu. Toate ingredientele pe care le utilizez sunt de calitate. Utilizez pentru torturile pe care le realizez numai unt cu 82% grăsime, ouă proaspete și ciocolată belgiană Callebaut de cea mai bună calitate”, mai spune Raluca.

Un detaliu important este acela că torturile realizate nu se ţin la frigider. Şi aceasta pentru că reţetele sunt pe bază de zahăr şi unt de 82%, cele două ingrediente acționând ca un conservant.

Raluca deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, având în CV numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu. În urmă cu aproape șase ani, Raluca a mers în Statele Unite ale Americii pentru a o întâlni pe Karen Portaleo, idolul său în materie de torturi sculptate, celebră pentru torturile ieșite din comun pe care le realizează şi care sunt adevărate opere de artă.

tort titanic raluca tircomnicu jpg
tort titanic raluca tircomnicu jpg
tort titanic raluca tircomnicu jpg
tort titanic raluca tircomnicu jpg

sursa

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior, scrie agrotv.md.

Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății pe exterior și interior, s-a făcut hidroizolarea pasajului superior, au fost restaurate trei bolți și s-a conservat ceea a fost scos la evidență în ultimul sezon arheologic – gura de lup de la intrarea Cetății Soroca. A fost instalat și un ascensor într-unul din turnurile cetății pentru persoanele cu dizabilități.

A doua etapă a proiectului de restaurare a costat un milion și 600 de mii de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Prima etapă a proiectului s-a încheiat în 2015.

Dansatorii din Moldova, locul I la Campionatele Europene de Dans Sportiv

În perioada 13-14 aprilie, Federația Dansului Sportiv din Moldova a desfășurat doua Campionate Europene la Dans Sportiv. Este vorba despre Campionatul European Adult Standard la care au participat 56 de perechi de sportivi din 29 țări și Campionatul European de până la 21 ani la care au participat 26 de perechi de sportivi din 18 țări, scrie goodnews.md.

Potrivit Federației Dansului Sportiv din Moldova, la ambele campionate, dansatorii din R. Moldova au câștigat locul I.

De asemenea, în această perioadă, Federația a organizat opt competiții de rating mondial  WDSF Open. Este vorba despre:

  • WDSF Open Under 21 Standard la care au participat 18 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I și III;
  • WDSF Open Under 21 Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul III și IV;
  • WDSF Open Youth Standard la care au participat 36 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul IV și V;
  • WDSF Open Youth Latin la care au participat 45 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior II Standard la care au participat 32 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul II, III și IV;
  • WDSF Open Junior II Latin  la care au participat 33 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, IV și V;
  • WDSFOpen Junior I Standard  la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, III și V;
  • WDSFOpen Junior I Latin la care au participat 24 perechi de sportivi, Moldova a câștigat locul I, II și V.

Încă un proiect frumos la Măgdăcești! În sat au fost instalate bănci de relaxare pentru oameni

Locuri de relaxare pentru locuitorii din Măgdăcești, raionul Criuleni! 30 de bănci noi au fost instalate de-a lungul principalelor alei din sat, anunță primarul localității Liuba Cojocaru.

”Această inițiativă este dedicată în special persoanelor în etate, persoanelor cu mobilitate redusă, dar și pentru toți locuitorii care simt necesitatea să se odihnească în drumul lor către casă, serviciu, biserică și alte instituții.

Pentru a menține curățenia și ordinea, ne pregătim să instalăm alături și urne de gunoi.

Stimați locuitori, vă invităm să vă bucurați de noile amenajări, de asemenea, să lucrăm împreună pentru a menține spațiul curat și primitor pentru toată lumea.”, mai spune primarul de Măgdăcești.

Măgdăcești este unul dintre cele mai moderne sate din țară.

Este un sat cu tradiții, oamenii frumoși, infrastructură dezvoltată și cu un viitor care inspiră încredere. Este una din puținele localități din Republica Moldova care a reușit să se ridice din ruinele anilor 90 și să se dezvolte uimitor.

Vă invităm să urmăriți un VIDEO inedit despre satul Măgdăcești de ieri și de astăzi. Astfel ar trebui să arate toate satele din țară!

Două avalanșe mari în Făgăraş! A lăsat turiștii blocați: „Nu s-a mai pomenit așa ceva în ultimii 50 de ani”
Articolul anterior
Adele a izbucnit în lacrimi la propriul concert după ce a văzut gestul unui fan: „Îmi pare atât de rău”
Articolul următor