Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID. Numărul lor se dublează la fiecare 2-3 zile

Autoritățile din sănătate dau alarma: numărul copiilor afectați de Covid-19 se dublează la fiecare 2-3 zile. Dacă această dinamică se menține, sistemul de sănătate al Republicii Moldova poate ajunge în colaps. Potrivit autorităților, doar 2% dintre minori sunt imunizați împotriva virusului, scrie jurnal.md.

NINEL REVENCO președintele Comitetului de experți în imunizare: „La Institutul Mamei și Copilului luni erau 18 copii, iar ieri deja 36 de copii spitalizați. Practic, cifra s-a dublat. Este îngrijorător că acest număr la fiecare 2-3 zile se va dubla.”

Medicii susțin că minorii sunt supuși pericolului, deoarece varianta Omicron se răspândește mai rapid decât orice altă variantă în rândul copiilor, ca și în cazul adulților, chiar dacă la copii mai frecvente sunt formele ușoare și medii de boală.

Decesele asociate noului coronavirus sunt frecvente și în rândul copiiilor, afirmă experții. Încă nu se știe care este efectul de lungă durată al COVID-19 asupra stării de sănătate a copilului, mai ales că pot apărea un șir de complicații de durată.

Marina Vlady, la 83 de ani: actriţa care i-a distrus căsnicia Olgăi Tudorache a ajuns să se lupte cu alcoolismul şi gândurile suicidale
Articolul anterior
Cazul bebelușului găsit mort la Tighina. Ce spune expertiza medico-legală
Articolul următor