Tot mai puțini moldoveni decid să-și construiască o casă

O casă la sol devine un lux. În toate regiunile țării, cu excepția autonomiei găgăuze, se atestă o scădere a numărului de autorizații de construcții eliberate pentru case de locuit.

separator

Potrivit datelor Biroului Național de Satistică, anul trecut au fost eliberate peste trei mii de autorizaţii de construcție pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în descreștere cu 0,8 la sută faţă de anul 2016. De asemenea, din numărul total de autorizații, cele mai multe au fost eliberate în mediul urban — 2028, cu 4 la sută mai puțin față de anul 2016, iar în mediul rural au fost eliberate apoape 1900 de autorizații, cu 2,9 la sută mai mult față de anul 2016. Și în regiunile din țară se atestă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale. Astfel, o scădere a numărului de autorizații se atestă în regiunile Nord, Centru și Sud și doar în Capitală și în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia s-au înregistrat cu 100 și respectiv 13 autorizații de construcție mai multe în comparație cu anul precedent.

În anul 2017, numărul autorizațiilor de construcții pentru clădirile nerezidențiale din municipiul Chișinău a scăzut cu 18 unități, în regiunea Nord — cu 103 unități, în regiunea Centru — cu 59 unități. În timp ce în regiunea Sud numărul autorizațiilor eliberate a crescut cu 47 unități, iar în autonomia găgăuză — cu 134 unități.

Sursa

 

Celebrul interpret Michael Buble, a cărui copil a fost diagnosticat cu cancer, va deveni tată din nou
Articolul anterior
Ediția 13, ep. 10! Final de proiect Slăbește Sănătos: câștigătoarea a slăbit 26 kilograme în 4 luni!
Articolul următor
Alte articole interesante