Beneficiarii de pensii și alocații mici pot ridica suportul financiar unic de 700 de lei

Toți beneficiarii de pensii și alocații mai mici de 2000 de lei pot ridica, începând de azi, 700 de lei acordați ca suport financiar unic, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

separator
De acești bani se vor putea bucura beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, pensii pentru vechime în muncă și cele pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, funcţionari publici, militari, angajați din domeniul culturii, participanţi la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, precum şi beneficiarilor de alocaţii sociale de stat cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere.

Cei 700 de lei pot fi ridicați de beneficiari de la prestatorii de servicii de plată care asigură de obicei plata pensiilor şi alocaţiilor sociale, transmite Tv8.md.

Sumele nesolicitate de către beneficiari vor fi restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare. Beneficiarii por ridica suportul financiar unic de 700 de lei cel târziu în luna decembrie 2020.

Cheltuielile necesare pentru acordarea acestui suport financiar unic se ridică la 418 milioane de lei. Resursele au fost prevăzute în bugetul de stat pentru 2020. Potrivit estimărilor CNAS vor fi aproximativ 591.000 de beneficiari.

O tânără a fost atacată de câini, chiar în prima zi a anului. Foto
Articolul anterior
Beție cu final tragic la Strășeni: un bărbat a decedat, iar altul a încercat să-și ia zilele
Articolul următor
Alte articole interesante