Tradiţii de Sfânta Varvara, sora sfântului Nicolae

Despre Sfânta Muceniţă Varvara se spune că este una dintre cele 14 ajutătoare ale creştinilor și îi apără pe copii de pojar. Sfânta este foarte populară şi datorită faptului că este protectoarea tunarilor, inginerilor militari, minerilor şi tuturor celor ce lucrează cu explozibil, deoarece viaţa sa vorbeşte despre un fulger care l-a ucis pe tatăl ei, se arată în scrierile teologice.

separator

Sfânta Varvara este şi ocrotitoarea matematicienilor. O versiune franceză a vieţii sale vorbeşte despre 13 minuni pe care le-a săvârşit oamenilor care au primit Taina Sfântului Maslu, ajutându-i să se pocăiască sincer, scrie adevarul.ro.

Sfânta Varvara este şi protectoarea copiilor, pe care îi apără de boli, în special de pojar, dacă ziua sa este cinstită cum se cuvine.

În folclorul bulgar, Sfânta Varvara este sora Sfântului Sava, care, pe rit vechi, este cinstit a doua zi, pe 18 decembrie şi a Sfântului Nicolae, sărbătorit pe 19 decembrie. Sfinţii Varvara şi Sava pregătesc aşadar ziua fratelui lor, Sfântul Nicolae.

Un proverb bulgar spune că Sfânta Varvara găteşte mâncare, Sfântul Sava coace pâine, iar Sfântul Nicolae îi serveşte pe oameni cu bunătăţi.

O tânără din Moldova a câștigat titlul ,,Miss Odesa Worldwide 2018”
Articolul anterior
Un cunoscut brand de articole vestimentare ieftine închide mai multe magazine. Care este motivul?
Articolul următor
Alte articole interesante